todaiji daibutsu

Todaiji-templet

Udgivet i Nara | 0

Todaiji-templet i Nara syd for Kyoto blev bygget på opfordring af kejser Shōmu i Nara-perioden (710-784) og stod færdig i 798 hvor Kyoto var blevet hovedstad efter Nara. Templet menes at være blevet bygget dels so et symbol for at understrege Naras styrke som hovedstad og som et centrum for buddhismen.

Den store hovedattraktion i Todaiji-templet er Daibutsu Den store Buddha. Det er en af de største bronzestatuer i verden på lige under 15 m og den vejer omkring 500 tons. Den store Buddha er placeret i en bygning der tilsvarende er en af de største træbygninger i verden: Daibutsu-den hallen der er 57 meter lang og lidt over 48 meter høj. Bygningen stod færdig i 1709 Dele af buddhaen er blevet udskiftet over tid og oprindelig var den helt dækket af bladguld. Det nuværende hoved på buddhaen stammer fra 1692.

Templet er hovedkvarter for Kegon-skolen inden for buddhisme. Kegon buddhisme stammer oprindeligt fra Kina og baserer sin lære på den såkaldte blomsterranke-sutra.

Udover Den store Buddha og Daibutsu-den hallet består Todaiji-templet af flere mindre templer og haller, pagoder mm. Templet er også berømt for den imponerede 21 meter høje port Nandaimon som man går igennem ved ankomst.

 

Adresse:

406-1 Zōshichō, Nara-shi, Nara-ken 630-8211

Hjemmeside

Kort

Transport:

Det tager omkring 30 min. at gå fra Kintetsu Nara Station eller omkring 45 min. fra JR Nara Station (Rail pass kan bruges til denne station). Det er også muligt at hoppe på en bus fra begge stationer. Stå af på det stoppested der hedder Todaiji Daibutsuden

Templet er den største turistattraktion i Nara, så kom gerne så tidligt eller så sent som muligt. Midt på dagen kommer alle de store turistbusser.


Links til videre læsning

Udenlandske sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

4 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.