Hida Takayama Kunstmuseum

Udgivet i Chubu-regionen, Takayama
4. april 2024

Hida Takayama Kunstmuseum (飛騨高山美術館) åbnede i 1997 på en bakke med udsigt udover Takayama by. Det er et fantastisk kunstmuseum som huser en privatsamling af især europæisk glaskunst og møbelkunst med fokus på art nouveau og art deco. Blandt kunstnere kan nævnes Emile Gallé, Majorelle, C.R. Mackintosh og Otto Wagner. Der er også nutidig japansk kunsthåndværk. Se nærmere i oversigten over museets samling (indtil videre kun på japansk).

Museets helt store trækplaster er en 2,9 meter høj fontæne i presset og sandblæst glas af René Lalique som han designede til Champs-Élysées shopping arkade i 1926. Der har tidligere eksisteret 2 eksemplarer, men Takayamas Kunstmuseums udgave er den eneste man kender til nu.

Museet lukkede som selvstændigt museum i 2020, men i april 2024 åbnede det igen som en del af luksushotellet Sanctuary Court Takayama Art Gallery Resort som ligger på det sted hvor det gamle museum lå.

Adresse
1-124-1, Kamioka-motomachi, Takayama-shi, Gifu

Kort

Hjemmeside Hjemmesiden er indtil videre kun på japansk, men man får en fornemmelse af hvordan udstillingsrummene er indrettet. Bl.a. har René Laliques fontæne fået en noget bedre og mere prominent placering end på det gamle museum. Billedet foroven er en visualisering.

Billetter til museet kan bestilles online (på engelsk). Åbningstider er kl 10-15.

Gæster der overnatter på hotellet har mulighed for at se udstillingerne før og efter alm. åbningstider.

Bemærk: der er dresscode ved besøg – tanktops, shorts, klip klappere og andet der viser meget hud er ikke tilladt.

Transport
10 min. med bus fra Takayama station eller ca. ½ times gåtur. Taxa er også en mulighed.


Billeder fra det gamle museum