akihabara_tokyo

Akihabara – Electric Town

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
24. februar 2024
Intro

Akihabara-området eller Electric Town (秋葉原)  – ofte bare kaldet Akiba – er en bydel i Tokyo med hundredvis af elektronikbutikker og spillehaller. Her kan man købe det nyeste af alt inden for kamera, spilkonsoller, mobiler, spil, figurer, musik, mm. Dvd’er kan også stadig købes.

Meget af skiltningen er på japansk, men da det er et populært sted at besøge for udlændinge er der flere butikker der er begyndt at reklamere på engelsk. De fleste butikker sælger toldfrit over et vist beløb.

Man kan selvfølgelig sagtens besøge stedet om dagen, men bydelen liver op på en helt anden måde når det bliver mørkt og alle lysreklamerne bliver tændt.

Om søndagen bliver hovedgaden i området – Chuodori-gaden – lukket for biltrafik i tidsrummet ca. kl. 13-18 (indtil kl. 17 fra oktober til marts).

Nærmeste station er s-togstationen Akihabara (JR-linje).

Kort


akihabara
Chuodori-gaden om søndagen

Bemærk: I det følgende gennemgås et udvalg af butikker i Akihabara-området.

Udvalget er enormt, så hvis du vil have et bedre overblik over alle butikkerne, så kig her Akihabara shopping info.

Elektronik

Sofmap

Sofmap – en stor elektronikkæde – har flere butikker i Akihabara og er gerne opdelt i specialer. Fx en butik for computere, en butik for div. underholdning etc.

Hjemmeside (maskinoversættelse til engelsk)

Laox

Laox sælger forskellige spilrelaterede produkter, hobbyting, elektronik mm.

Kort

Akky

Akky har fokus på tax-free salg til udlændinge. Fx kameraer, computere, fjernsyn mm. Også en del souvenirs.

Kort

Yodobashi Camera

En af Japans største elektronikkæder åbnede en afdeling her i Akihabara tilbage i 2005. 9 etager fyldt med computere, kameraer, spil, ure og meget andet elektronik.

Kort

Bic Camera

En anden meget store elektronikkæde der selvfølgelig også har en afdeling her i Akihabara.

Kort

Yodobashi Camera og Bic Camera minder lidt om Elgiganten og Power herhjemme bare med et meget større udvalg. Husk at tjekke muligheden for tax-free køb.

Janpara

JANPARA er en landsdækkende kæde der sælger brugt elektronik fx computere og mobiltelefoner inkl. iPhones. Kæden har fem butikker i Akihabara-området.

Kort


Otaku mm.

Der er mange butikker i Akihabara-området der sælger manga og anime. I det hele taget er Akihabara i de senere år blevet et centralt sted for otaku-kulturen med manga-cafeer og maid cafes.

Don Quijote (DONKI)

Don Quijote er en discountbutikskæde og en af de største afdelinger ligger i Akihabara. Her kan du købe alt mellem himmel og jord fra de nyeste gadgets til dagligvarer. Denne afdeling har også som noget særligt et meget stort udvalg af Cosplay-outfits. I bygningen ligger også en spillehal og en maidcafe.

Akihabara-afdelingen er også hovedkvarter for Jpop-pigegruppen AKB48 som dagligt spiller i deres teater på 8. sal i butikken.

Kort

Radio Kaikan

Radio Kaikan har ligget i Akihabara i mange år. Der er mere end 30 butikker der sælger elektronik og andre anime-relaterede varer. Af butikker kan nævnes K-Books, Kaiyodo og Volks som sælger alt inden for manga, modeller, legetøj, samlekort, figurer og forskellige samleobjekter.

Kort

Radio Center

Radio Center åbnede i 1949 og er et shoppingcenter med flere småhandlende der sælger alt inden for elektroniktilbehør som fx ledninger, diverse komponenter, lysdioder etc. Hvis du vil bygge din egen computer fra bunden, så er det stedet at gå hen.

Kort

Super Potato
Super Potato er et af de bedste steder at kigge hvis du er interesseret i spil og spilkonsoller. De er kendte for deres fokus på retrospil. De sælger også brugte spil, spiltilbehør og meget andet.

Kort

Gamers
Gamers sælger alt indenfor anime og manga- også spil, film, figurer og andet merchandise.

Kort

Animate

Animate er en stor anime-kæde i Japan og i 2023 åbnede de deres seneste afdeling i Akihabara. 8 etager med alt inden for anime som fx. tegneserier, spil, figurer, dvd’er og blu-rays etc.

Kort

Mandarake
Mandarakes speciale er brugte varer og et paradis for anime- og mangafans. Her kan du over 8 etager finde sjældne mangategneserier, dukker, plakater, figurer, legetøj, cd’er og meget andet. De har et stort udvalg af sofubi-plastiklegetøj.

Kort

Gachapon-Kaikan

Gachapon er små automater hvor du for få hundrede yen kan trække legetøj, figurer, nøgleringe og meget andet.  Alt er pakket ind i plastikbeholdere. Er du i Akihabara-området, så prøv at besøge Gachapon-Kaikan der er en stor arkade med hundredvis af disse automater.

Kort



Tamashii Nations Tokyo

En butik der åbnede i 2022 med fokus på actionfigurer, model kits mm. Hvis du er Gundam-fan, så kig forbi her.

Kort

Kotobukiya Akihabara 

Fem etager med anime-legetøj, merchandise og meget andet. Flagship store for model kits mm. fra Kotobukiya.

Kort

Jungle 

Elsker du robotter og Transformers så kan det være Jungle er et besøg værd. Produkter med Evangelion, Zoids og Gundam er også til salg.

Kort

Retro Game Camp

Alt indenfor brugte spil og spilkonsoller kan købes her.

Kort

Yellow Submarine

Endnu en butik der har eksisteret mange år i Akihabara. Her kan du købe samle, TCG, brætspil, model kit, rollespilsbøger mm.

Kort

Lashinbang Akihabara

Salg af animeprodukter både nye og brugte herunder TCG.

Kort


Husk også at se …

2k540 Aki-Oka Artisan

2k540 Aki-Oka Artisan er en ny shoppingarkade der anlagt under jernbanesporet mellem Akihabara station og Okachimachi station. Her sælger mere end 50 butikker traditionelt kunsthåndværk, tøj, lædervarer, køkkentøj etc. Et oplagt sted at finde gaver og souvenirs at tage med hjem.

Hjemmeside

Kort


Links til videre læsning

Udenlandske sider

Akihabara officiel website

Artikel om Akihabara fra Japan Monthly Web Magazine