8. august 2022

Mirin (味醂 eller みりん) er en sød, let sirupagtig risvin som er en vigtig smagsgiver i det japanske køkken. Der findes tre typer af mirin:

  • hon mirin med en alkoholprocent på 14 % der indeholder ikke noget salt.  Den fermenteres i omkring 2 måneder.
  • shio mirin også med en alkoholprocent på ca. 8-14% tilsat op til 2% salt for at undgå spiritusafgifter
  • shin mirin indeholder mindre end 1% alkohol, men har samme smag og aroma som hon mirin

Mirin bliver brugt til forskellige simreretter (nimono), til marinering f.eks. til fisk og glacering og er også en vigtig ingrediens i teriyaki-sauce.

mirin

En anden type af madlavningssake er ryorishu.


Links til videre læsning

Udenlandske sider

Shopping info

Mirin kan købes i alm. supermarkeder og stormagasinernes food hall over alt i Japan.

Mirin kan ofte også købes i supermarkeder herhjemme i Danmark.

Japan Centre i London har også et godt udvalg af mirin. Se mere på deres onlineshop – de sender også til Danmark