pagode_Anrakuji-templet_Bessho_Onsen (2)

Anrakuji-templet

26. marts 2022

Anrakuji-templet (安楽寺) er et japansk zenbuddhistisk tempel der tilhører Sōtō-skolen. Det ligger i Bessho Onsen (berømt for sine varme kilder) nær Ueda by i Nagano-præfekturet. Det er det ældste eksisterende zentempel i Nagano-præfekturet. Man mener det blev grundlagt i det 8. eller 9. århundrede.

Templet er mest berømt for sin ottekantede pagode der er den eneste af sin art i Japan. Den er næsten 19 meter høj og bygget i en kinesisk arkitekturstil kaldet Sung i løbet af Kamakura-perioden. Pagoden ligger højt omgivet af træer og gravstene i den bagerste del af tempelområdet.

Hovedbygningen (hondō) har et specielt udformet stråtag og huser en statue af Buddha flankeret af statuer af Manjusri (bodhisattva for visdom) og Samantabhadra (bodhisattva for bla. meditation). Denne treenighed  kaldes for Shakyamuni treenigheden inden for buddhisme.

Adresse
2361 Besshoonsen, Ueda, Nagano 386-1431
Hjemmeside

Kort

Transport
Templet ligger ca. 15 min.’s gågang fra Besho Onsen station. Templet og Bessho Onsen kan nemt besøges som en endagsudflugt fra f.eks. Nagano. Tag shinkansen fra Nagano til Ueda (ca. 15 min.) og skift der til Ueda-banen retning mod Bessho Onsen som er endestation. Det tager ca. 30 min.