inuyama borg

Inuyama borg

Udgivet i Chubu-regionen, Inuyama
5. februar 2024

Inuyama borg er en af kun 12 oprindelige borge der er tilbage i Japan og regnes for den ældste borg i Japan. Den ligger på en høj bakketop med en flot udsigt udover Kiso floden en halv times tid i tog fra Nagoya. Borgen er 18 meter højt i 4 etager. Den blev opført i 1537 på grænsen mellem Owari prefekturet (nuværende Aichi prefektur) og Mino (Gifu prefekturet) og var en vigtig base i krigstid. Bygherren var Oda Yojirou Nobuyasu, en onkel til den berømte samurai og hærfører Oda Nobunaga.

I årene efter at det blev bygget skiftede ejerne hyppigt, men i Edo-perioden i 1617 blev Masanari Naruse ejer af borgen og hans slægt ejede den frem til Meiji-perioden. I 1871 mistede borgen meget af sin administrative og politiske status og også dets militære betydning forsvandt, da klansystemet blev afskaffet og man inddelte Japan i prefekturer. Det betød at mange af bygningerne omkring Inuyama borg blev revet ned og det eneste man bevarede var selve borgbygningen. Inuyama borg blev nærmest halvt ødelagt under det meget voldsomme Mino-Owari jordskælv i 1891 (det kraftigste jordskælv Japan indtil nu har oplevet) og Naruse familien overtog borgen igen i 1895 under betingelse af at den blev renoveret. I mange år var Inuyama borg den eneste privatejede borg i Japan, men i 2004 overdrog man borgen og borgområdet til en fond.


Adresse

Kitakoken-65-2 Inuyama, Aichi Prefekturet 484-0082

Hjemmeside (på japansk) – der er en film på hjemmesiden (kun musik) der viser borgen og dens omgivelser.

Inuyama by har en fin atmosfære og der er mange gamle hyggelige huse og gader omkring Inuyama borg med butikker, restauranter og cafeer. Et besøg er en god halvdagsudflugt fra Nagoya

Transport

Ca. 20 min.s gågang fra Inuyama station.

Kort

Læs også Japan Guides intro