Ninjadera_templet_Kanazawa

Ninja-templet

Udgivet i Chubu-regionen, Kanazawa
27. december 2021

Ninja-templet (Ninjadera-templet) hedder egentlig Myōryūji-templet (妙立寺) og ligger i Kanazawa. Det blev bygget af Maeda-familien som herskede over Kanazawa og omegn under Edo-perioden.

Templet har aldrig haft noget at gøre med ninjaer, men har fået sit kaldenavn fordi det er fyldt med forskellige listige forsvarsmekanismer mod evt. indtrængende fjender.

Maeda Toshitune fik templet flyttet fra nær Kanazawa borg til dets nuværende placering i 1643. Under Tokugawa shogunatet var de lokale daimyo’er under streng kontrol. Toshitune giftede sig med en datter af Tokugawa-familien og sendte sin mor til Edo borg (i nuværende Tokyo) som gidsel for at opretholde et godt forhold med shogunatet.

I Kanazawa sørgede Toshitune for at opføre en række templer som kunne fungere som militærbaser i en kampsituation. Myōryūji-templet var et centralt tempel her med en udsigtspost øverst der kunne holde øje med fjender. Det var også meget solidt bygget og kunne klare stærk vind og kraftig snefald.

Tokugawa shogunatet forbød bygninger der var på mere end 3 etager og udefra ser det også ud som om Ninja-templet kun er i to etager, men i virkeligheden er der fire etager i syv niveauer. Templet indeholder 23 værelser og 29 trapper. Templet har også en 25 meter dyb brønd i køkkenet som siges at være forbundet med en tunnel til Kanazawa borg. Til daglig blev vandet i brønden brugt til tebrygning.

Templet indeholder som nævnt før mange forsvarsmekanismer som skulle narre spioner fra shogunatet og fjender og sikre en hurtig flugt, f.eks.:

  • Foran altret er der i gulvet en rist hvor man kan smide mønter ned for at bede om gudernes velsignelse. Risten kan dog fjernes nedefra fra rummet under altret og en fjende kunne derfor falde 2-3 meter ned i et hul uden at vide det.
  • Templets trapper byder også på faldgrupper. En trappe har løsetrin der kan fjernes og hopper man igennem hullet kommer man til en skjult passage der fører til et vagtrum som kunne bruges som gemmested. En anden trappe har stødtrin lavet af papirskærme (shoji) hvor vogterne af templet nemt under trappen kunne følge fjendens skygge bevæge sig på trappetrinene og spidde deres fødder.
  • Der er også forskellige typer døre bla. dobbeltdøre hvor man hurtigt kunne tage flugten uden at fjenden vidste hvorhen.

Bemærk: Adgang til templet kan kun ske på en guidet tur der holdes på japansk. Reservation af en tur sker ved telefonisk henvendelse (ikke e-mail) til templet. Der udleveres materiale på engelsk til dem der ikke taler japansk. Se nærmere info på templets engelske hjemmeside. Det er ikke tilladt at fotografere indenfor i templet. 

Adresse
1-chōme-1-2-12 Nomachi, Kanazawa-shi, Ishikawa-ken 921-8031
Hjemmeside (på engelsk)

Se eks. på de forskellige forsvarsmekanismer på den japanske hjemmeside.

Kort

Transport
Tag Kanazawa Loop Bus (den venstre) fra Kanazawa station til Hirokoji busstoppestedet. Det tager ca. 15. min. Herfra er der 5 min.’s gågang.


Se i nærheden

Billede øverst: Cop. Oren Rozen, CC BY-SA 4.0, Link