Shiraito_vandfaldet_Karuizawa

Shiraito-vandfaldet

Udgivet i Chubu-regionen, Karuizawa
2. april 2021

Shiraito-vandfaldet (白糸の滝, Shiraito no Taki på japansk) er omkring 3 meter højt og 70 meter bredt og ligger i skovene nord for byen Karuizawa.

Bjergskråningerne bag vandfaldet indeholder et vulkanisk lag hvor grundvandet løber inden det dukker dukker op til overfladen og bliver til Shiraito-vandfaldet. Vandet falder rimelig konstant i styrke netop fordi det er grundvand og ikke regnvand der afhænger af vejret.

Shiraito no Taki betyder vandfaldet med de hvide tråde og det giver god mening når man står og kigger på det. Tykke tætte stråler “tråde” af vand flyder og danner nogen steder i vandfaldet danner strålerne nærmest et hvidt gardin.

Shiraito_vandfaldet_Karuizawa
Vandfaldet i næsten hele dens bredde
Shiraito_vandfaldet_Karuizawa
Lige inden man kommer til Shiraito-vandfaldet passerer man et andet mindre vandfald

 

Adresse
Kose Nagakura, Karuizawa, Kitasaku distriktet, Nagano 389-0111
Hjemmeside

Kort

Transport

Det lokale busselskab Kusakaru Kotsu kører mellem Karuizawa Station og Shiraito-vandfaldet. Turen tager ca. 25 min. hvor man undervejs får set lidt af det fine skovlandskab der omgiver Karuizawa. Hop af på stoppestedet “Shiraito no Taki” (白糸の滝) og herfra er der ca. 5 min.´s gågang til vandfaldet. Der er et par souvenirbutikker og madboder samt toiletter ved busstoppestedet.

Køreplan for bussen (pdf) kun på japansk, den engelske udgave er fjernet midlertidigt.

Karuizawa kan nås med shinkansen fra Tokyo på omkring 65-80 min. afhængig af afgang, så man kan sagtens nå at se vandfaldet og Karuizawa by mm. på en dagsudflugt fra Tokyo.