japan_ukiyo_e_museum_matsumoto

Japan Ukiyo-e Museum

Udgivet i Chubu-regionen, Matsumoto
2. april 2021

Japan Ukiyo-e Museum (日本浮世絵博物館) ligger tre km fra centrum af Matsumoto omgivet af rismarker og med en flot udsigt til de japanske alper. Det er et privatejet kunstmuseum der har mere 100.000 forskellige japanske træsnit i deres samling. Museets samling tilhører Sakai-familien. Samlingen blev grundlagt af den rige købmand og kunstmæcen Yoshiaki Sakai (1776-1842), der var bosiddende i Matsumoto og siden har hans efterkommere stødt og roligt udvidet samlingen.

Japan Ukiyo-e Museum åbnede i 1982 i en bygning tegnet af den japanske arkitekt Shinohara Kazuo (1925–2006). I 1995 forestod arkitekten Haba Kuniharu en udvidelse. Bygningen blev oprindeligt opført kun til at være en lagerbygning, men blev senere ændret til også at være et udstillingssted og museum.

Museet afholder løbende igennem året flere spændende tematiske særudstillinger som f.eks. kirsebærblomster som motiv, landskabsbilleder eller børn og dyr som motiv.

Japan_Ukiyo-e_Museum
Cop. Qurren (talk)Taken with Canon IXY 10S – Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Der er en biograf og en mindre museumsbutik der (desværre) kun sælger affotograferede træsnit opklæbet på pap. Der er ingen cafe, men en kaffeautomat.

Adresse
2206-1 Matsumoto, Nagano 390-0852
Hjemmeside

Kort

Transport

Ca. hver anden af de særlige turist loop-busser (Vest-linien) kører til museet fra Matsumoto station (det tager 15 min.). Alternativt kan man tage en taxa fra stationen (ca. 10 min.) eller tage til Oniwa station og derfra er der 15-20 min.’s gågang (Matsumoto Dentetsu Kamikochi linien).