Nawatedori-gaden og Yohashira-helligdommen

Udgivet i Chubu-regionen, Matsumoto
7. maj 2021

Nawatedori-gaden i Matsumoto løber parallelt med Nakamachidori-gaden på den anden siden af Metoba-floden ikke langt fra Matsumoto borg. Her ligger små butikker, cafeer mm. i traditionelle træhuse samt Yohashira-helligdommen.

Gaden kaldes i folkemunde også for Frøgaden og den lever op til sit navn. Overalt er der store og små skulpturer med frøer og de små butikker sælger også diverse produkter med frømotiver.

Hvorfor gaden har fået dette navn, er der forskellige bud på. Gaden har siden Yohashira-helligdommen blev opført fungeret som den centrale adgang til helligdommen og det var derfor naturligt at butikker mm. blev etableret her for at sørge for de besøgendes indkøb på vej hjem efter et besøg. Kaeru kan både betyde frø men også at vende hjem og måske derfor er ideen om frøer dukket op.

En senere teori stammer fra 1950’erne hvor Metoba-floden efter en tyfon gik over sine bredder og de mange Kajika-frøer der holdt til ved floden søgte væk og kom aldrig tilbage. For at mindes dem blev der sat flere frøskulpturer op.

Adresse
390-0874 Nagano, Matsumoto, Ote, 3 Chome-4-3 M-1

Kort

Yohashira-helligdommen

Yohashira-helligdommen (四柱神社) ligger ud til Nawatedori-gaden. En stor torii-port markerer indgangen. Helligdommen blev opført i 1879 og er helliget fire shintoguder: Amenominakanushi, Kami-Musubi, Takamimusubi og solgudinden Amaterasu.

Adresse
3 Chome-3 Ote, Matsumoto, Nagano 390-0874

Kort


Se i nærheden