nagoya_borg

Nagoya borg

Udgivet i Chubu-regionen, Nagoya
5. februar 2024

Nagoya borg (名古屋城) blev bygget i begyndelsen af Edo-perioden som hovedsæde for Owari-familien en gren af den herskende Tokugawa-familie. Det er den samme del af familien der står bag det nærliggende Tokugawa Art Museum.

Selve borgen og flere andre bygninger blev sønderbombet under 2. verdenskrig. Man besluttede hurtig efter krigens slutning at borgen skulle genopføres og en rekonstruktion i beton stod færdig i 1959. Sidenhen blev der også tilføjet en større udvendig elevator. Borgen har siden tjent som et museum med forskellige udstillinger om borgens historie.

Omkring borgen er der en park med flere voldgrave og en række oprindelige vagttårne fra 1600-tallet som ikke blev ødelagt under 2. verdenskrig. Om foråret er parken et populært sted at se blomstrende kirsebærtræer.

Honmaru Goten-paladset

Ved siden af Nagoya borg ligger Honmaru Goten-paladset der blev fuldstændig bombet under 2. verdenskrig. For nogle år siden besluttede man at genopføre paladset med brug af traditionelle materialer og teknikker. Det åbnede endeligt i 2018. Her kan man se forskellige modtagerum og audiensrum når man skulle besøge shogun’en. Især de mange smukke fusuma-skydedøre med bladguld og malerier er værd at se.

nagoya borg Honmara Goten paladset
Smukke rum i Honmara Goten-paladset ved Nagoya borg

Bemærk: Renovering og genopførelse af Nagoya borg (2018-2028)

Den nuværende borgkonstruktion er nedslidt, ustabil og ikke ordentligt jordskælvssikret. Nagoya by har derfor i et ambitiøst projekt besluttet at rive borgen ned og genopføre den i træ som den var oprindeligt inden den blev bombet. Man regner med at den nye borg står færdig i 2028. Man kan ikke længere besøge Nagoya borg (maj 2018 ff.) men kun se den udefra på afstand. Den nuværende borgkonstruktion bliver revet ned i løbet af 2023 og så begynder man genopførelsen i 2026.

Læs infoside om genopførelsen. Her er der også en video om hvordan borgen kommer til at se ud når den er genopført.

Honmaru Goten-paladset er åbent i hele renoveringsperioden.

Adresse
1-1 Honmaru, Naka-ku, Nagoya, Aichi 460-0031
Hjemmeside

Kort