atsuta_helligdommen

Atsuta-helligdommen

Udgivet i Chubu-regionen, Nagoya
27. december 2021

Atsuta-helligdommen (熱田神宮 Atsuta-jingū) i Nagoya er en af Japans mest betydningsfulde shinto-helligdomme udover Izumo Taisha-helligdommen nær Matsue og Ise Jingu-helligdommene på Ise Shima-halvøen tæt på Nagoya. Atsuta-helligdommen er helliget solgudinden Amaterasu Ōmikami og her opbevares også det hellige sværd Kusanagi, et af de tre kejserlige regalier. Sværdet bliver dog aldrig vist frem for besøgende. I følge overleveringen blev de tre regalier givet til den kejserlige familie af solgudinden. De to øvrige regalier er et helligt spejl der opbevares i Ise Jingu-helligdommene og en hellig juvel (formet som et komma) der opbevares i kejserpaladset i Tokyo.

Atsuta-helligdommen ligger i et dejligt grønt område med mange gamle cypres-træer og på helligdommens område ligger også flere større eller mindre helligdomme samt Bunkaden der er helligdommens skatkammer hvor man kan se mange kostbarheder bla. malerier, sværd og masker.

Helligdommen har eksisteret i mere end 1900 år, men blev ødelagt under 2. verdenskrig. Efter krigen begyndte man langsomt at genopføre bygningerne. Honden, hovedhelligdommen stod færdig i 1955. Alle bygninger er opført i shinmeizukuri-stilen som er den samme der er brugt i Ise Jingu-helligdommene. Den er meget simpel i sin udtryksform næsten uden dekoration. Træet der bruges er ubehandlet så det ændrer langsomt karakter efterhånden som det udsættes for vejr og vind. Bygningerne er alle sat på pæle hævet over jorden med en veranda omkring. Taget er et stråtag.

Adresse
1 Chome-1-1 Jingū, Atsuta-ku, Nagoya-shi, Aichi-ken 456-8585
Hjemmeside

Kort over helligdommens område

Kort

Transport

  • Meitetsu: Tag Meitetsu Nagoya linien fra Nagoya Station til Jingumae Station. Turen tager 5 min og fra Jingumae er der et par minutters gågang.
  • Metro: Tag Meijo linien til Jingunishi Station hvor der et par minutters gågang.
  • Japan Railways (JR): Tag JR Tokaido linien fra Nagoya Station til Atsuta Station. Turen tager 5-6 min. og fra Atsuta er der omkring 10 minutters gågang.