Tokugawa_kunstmuseum

Tokugawa kunstmuseum

Udgivet i Chubu-regionen, Nagoya
21. april 2021

Tokugawa kunstmuseum (徳川美術館) i Nagoya åbnede i 1935 og udstiller en lang række kunstgenstande mm. fra familien Owari, en gren af Tokugawa-familien der herskede over Japan i Edo-perioden. En stor del af samlingen (der rummer mere end 12.000 genstande) stammer fra den arv som det 19. overhoved for familien Yoshichika Tokugawa (1886–1976) modtog og som var med til at grundlægge museet. Museet er bygget på den grund som tidligere husede Owari-familiens hovedsæde.

Samlingen indeholder bla. kunst, noh masker, møbler, samuraivåben, tøj mm. som stammer fra grundlæggeren af Edo-shogunatet Tokugawa Ieyasu. Samlingen er sidenhen vokset støt og roligt og indeholder mange nationale skatte bla Genji Monogatari Emaki, tre billedruller fra 1130’erne der gengiver Japans berømteste roman “Fortællingen om Genji”. Billedrullerne er normalt ikke udstillet undtagen nogle få uger hvert år i november måned.

Fortællingen_om_Genji_Tokugawa_kunstmuseum
Et udsnit af Fortællingen om Genji her fra kapitlet Yadorigi (vedbend/efeu).

Derudover kan man som besøgende bla. se en rekonstruktion af et tehus fra Edo-perioden og Noh-teaterscenen fra Nagoya borg. Museet afholder flere spændende særudstillinger hvert år. Tjek museets hjemmeside.

Lige ved siden af museets hovedindgang ligger den fine Tokugawaen-have som også er et besøg værd.

Adresse
1017 Tokugawachō, Higashi-ku, Nagoya, Aichi 461-0023
Hjemmeside

Kort


Se i nærheden