ueda_borg

Ueda borg

Udgivet i Chubu-regionen, Ueda
7. marts 2024

Ueda borg (上田城) i Ueda by blev grundlagt omkring 1585 af feudalherren Masayuki Sanada far til samuraien Nobusige Sanada (senere kendt som Yukimura Sanada). Borgen blev berømt over hele Japan da det lykkedes for Sanada-klanen at modstå to angreb fra Tokugawa-klanen.

I det første angreb, som fandt sted allerede det år borgen stod færdig i 1585, bekæmpede lidt under 2000 Sanada soldater den noget større hær på mere end 7000 Tokugawa soldater. Sanada mistede kun 40 soldater, mens Tokugawa mistede mere end 1300.

Det andet angreb fandt sted før det store Sekigahara-slag i år 1600 hvor Hidetada Tokugawa angreb Ueda borg med mere end 38000 soldater på vej til Sekigahara. Masayuki Sanada og Yukimura Sanada ledte forsvaret af borgen med kun omkring 2500 soldater. Men det lykkedes heller ikke denne gang for Tokugawa-klanen at indtage borgen.

Ueda borg blev senere ødelagt af Tokugawa-soldater, men Sengoku-klanen der efterfulgte Sanada som ejere af borgen genopbyggede den i 1623. Matsudaira-klanen der efterfulgte Sengoku klanen i 1706 fortsatte med at vedligeholde borgen og var ejere af den igennem resten af Edo-perioden.

Da samurai-herredømmet blev opløst i 1874, blev Ueda borgen revet ned og kun noget af fæstningsvolden og et vagttårn blev bevaret. Området blev lavet om til en offentlig park med to shinto-helligdomme: Sanada-helligdommen helliget Sanada klanen og en helligdom for dem der døde i krig. Efter 2. verdenskrig genopførte man to vagttårne til og i 1990 blev en af de centrale porte ind til borgkomplekset rekonstrueret.


Adresse
4-6 Ninomaru, Ueda, Nagano 386-0026

Kort

Transport
Ca. 12 min.’s gang fra Ueda station.