daishoin_templet

Daishōin-templet

15. april 2021

Daishōin-templet (大聖院) ligger for foden af det hellige bjerg Misen på øen Miyajima nær Hiroshima og er et de mest betydningsfulde templer inden for den japanske shingon-buddhisme. Det har eksisteret i mere end 1200 år. Templet er berømt for sine fine efterårsfarver.

Daishōin-templet består af et større tempelkompleks på en stor grund i flere forskellige niveauer. Der er mange buddha-figurer og skulpturer overalt. På vej op til templet passerer man 500 rakan-statuer som er Buddhas disciple. Alle statuer har individuelle ansigtstræk.

Blandt templets mange bygninger kan nævnes Kannondo-bygningen, Maniden-bygningen (hvor man beder), et tehus og Daishidō-bygningen der er helliget Kobo Daishi, grundlægger af shingon buddhismen. Under denne bygning ligger Henjyokutsu-hulen (se billedet øverst) hvor der er 88 ikoner der repræsenterer de 88 templer på Shikoku-pilgrimsruten på Shikoku-øen. Hulen er lyst op af hundredvis af bronzelanterner der hænger i loftet.

Foran templets hovedindgang, Onarimon-porten, er der en stejl stentrappe med en lang række runde metalbeholdere som man kan dreje på efterhånden som man går op af trappen. De indeholder de 600 bind af Dai-hannyakyo-sutraen. Hvis man rører dem, vil man opnå stor rigdom.

Fra templet kan man via en vandrerute nå toppen af Misen-bjerget. Det tager omkring 1½ time. Der ligger et par småtempler her og der er en flot udsigt udover Miyajima og havet. Man kan tage en anden rute på vej ned og begge veje benytte sig af en svævebane

Misen-bjerget har været helligt siden år 806 hvor Kobo Daishi, praktiserede askese gennem 100 dage på toppen af bjerget. Han tændte en ild som har brændt uafbrudt siden og som blev brugt til at tænde Fredsflammen i 1964 i Fredsparken i Hiroshima.

Adresse
Takimachi-210 Miyajimacho, Hatsukaichi, Hiroshima 739-0592
Hjemmeside

Kort

Transport
15 min.’s gågang fra færgelejet.


Se i nærheden