hiroshima_kunstmuseum

Hiroshima Kunstmuseum

14. april 2021

Hiroshima Kunstmuseum blev grundlagt i 1978 af Hiroshima Bank for at fejre 100 året for bankens grundlæggelse. Museets motto eller tema er “For kærlighed og fred” med afsæt i en bøn for ro og hvile for atombombeofrenes sjæle og et stærkt ønske om fred.

Museets hovedbygning er en rund bygning med lyse fliser og kobbertag. Her er 4 gallerirum der omkranser en central hall med søjler i marmor. Dertil kommer forskellige sidebygninger også med udstillingsrum.

Museet har en fin samling af europæisk kunst med fokus på især fransk kunst fra midten af 1800-tallet og frem: romantisme, impressionisme, fauvisme, École de Paris mm. Blandt kunstnere kan nævnes Claude Monet, Auguste Renoir, Édouard Manet, Vincent van Gogh, Paul Signac, Pablo Picasso, Henri Matisse, Paul Cézanne, Marc Chagall m.fl.

Dertil kommer en samling af moderne japansk kunst malet i vestlig stil fra Meiji-perioden og frem. Blandt kunstnere her kan nævnes: Chu Asai, Seiki Kuroda, Takeji Fujishima, Ryusei Kisihida, Yuzo Saeki, Seiho, Takeuchi, Taikan Yokoyama m.fl.

Pablo Picassos søn har givet museet et hestekastanjetræ som nu står i dets gård.

van_gogh_daubigny_haven
Vincent van Gogh, Haven ved Daubigny

Adresse
730-0011 3-2 Motomachi, Naka-ku, Hiroshima-shi
Hjemmeside

Kort

Transport
Tag en sporvogn fra Hiroshima station og hop af på stoppestedet Kamiya-cho-higashi. Herfra er der 5 min.’s gågang. Eller tag en såkaldt Hiroshima Meipurupu loop bus og hop af på stoppestedet Hiroshima Museum of Art.


Se i nærheden