samurai_kvarteret_matsue

Samurai-kvarteret i Matsue

Udgivet i Chugoku-regionen, Matsue
11. april 2021

Samurai-kvarteret i Matsue er især centreret om Shiomi Nawate-gaden der løber langs den indre voldgrav der hører til Matsue borg. Her er flere gamle træhuse bevaret der tilhørte samuraiklassen og nogle af dem er indrettet som museum.


Sigtseeing info

Matsue Buke Yashiki-samuraivilla (松江武家屋敷)

I en borgby er en lang vej der hele tiden bugter sig med mange hjørner kendt som en nawate. Da feudalherren Naomasa Matsudaira kom til Matsue i 1638 med ansvar for hele Izumo-regionen, blev Kohei Shiomi udpeget som den lokale dommer og han og hans familie slog sig på Nawate-gaden. Familiens betydning for byen blev sidenhen så stor at gaden blev kendt som Shiomi Nawate-gaden.

Shiomi-familiens hjem er nu åbent for offentligheden, bygget tilbage i 1730. Det er et fint eksempel på hvordan et rigt samurai-hjem så ud med separate tjenerboliger, et tehus, en japansk have mm.

Adresse
690-0888 Shimane, Matsue, Kitahoricho, 塩見縄手305
Hjemmeside

Kort

Lafcadio Hearns tidligere hjem (小泉八雲旧居)

Forfatteren og journalisten Lafcadio Hearn (1850-1904) blev født i Grækenland og boede flere steder i Europa og USA før han immigrerede til Japan og slog sig ned i Matsue i 1890 hvor han arbejdede et år som lærer. Han tog et japansk navn Koizumi Yakumo og blev gift med en japansk kvinde. Han er bedst kendt for at introducere Japan og japansk kultur for Vesten gennem talrige bøger f.eks. Glimpses of Unfamiliar Japan fra 1894. I Matsue kan man besøge hans tidligere hjem og ved siden ligger et museum om ham.

Adresse
690-0888 Shimane, Matsue, Kitahoricho, 315 小泉八雲旧居
Hjemmeside (på japansk)

Kort

Tanabe Kunstmuseum (田部美術館)

Et kunstmuseum der udstiller keramik og øvrige genstande der alle bruges i forbindelse med den japanske teceremoni. Museet åbnede i 1979 og dele af det er indrettet i en bygning tegnet af den japanske arkitekt Kiyonori Kikutake der også står bag bla. Edo-Tokyo Museum i Tokyo, Shimane kunstmuseum også i Matsue og Kyushu Nationalmuseum.

Adresse
690-0888 Shimane, Matsue, Kitahoricho, 310-5 田部美術館
Hjemmeside (på japansk)

Kort