korakuen haven

Kōrakuen haven

Udgivet i Chugoku-regionen, Okayama
8. april 2021

Kōrakuen haven (後楽園) i Okayama regnes for en af de 3 smukkeste haver i Japan. De to andre haver er Kenrokuen-haven i Kanazawa og Kairakuen i Mito.

Det er en landskabshave med store græsplæner, små damme og søer, kunstige bakker, tehuse, et noh-teater, en teplantage og et par rismarker.

Det er en utrolig dejlig have og minder lidt mere om en europæisk have netop pga. de store græsplæner. Alle græsplænerne er indhegnede så man må ikke betræde dem. Kōrakuen var iø. den første have i Japan der fik deciderede græsplæner.

I et hjørne af haven er der et meget stort voliere med japanske traner. Man kan høre deres meget specielle skrig overalt i haven. Nytårsdag bliver de sluppet fri og går frit rundt i haven.

Kōrakuen-haven blev bygget efter ordre af daimyoen Ikeda Tsunemasa og stod færdig omkring år 1700. Den led store skader efter en række oversvømmelser i 1930’erne og blev også udsat for luftangreb under 2. Verdenskrig. Trods disse skader står den stadig meget originalt. Der har været åbent for publikum siden 1884.

Adresse
1-5 Korakuen, Kita, Okayama, Okayama præfekturet 703-8257
Hjemmeside / Brochure (PDF)

Kort

Transport
Kōrakuen ligger ca. 25 min.’s gågang fra Okayama station. Bus 18 kører til indgangen fra Okayama station.


Se i nærheden