itsukushima

Itsukushima-helligdommen, Miyajima

Udgivet i Hiroshima | 0

Itsukushima-helligdommen (厳島神社) på øen Miyajima og den røde shinto-port ude i vandet er et af de mest kendte motiver fra Japan. Den 17 meter høje port står ude i havet for at signalere at øen er hellig.  Itsukushima er bygget på pæle hvilket også signalerer dets hellige status: før i tiden kunne man som alm. tilrejsende ikke gå rundt på øen, men måtte ankomme til helligdommen med båd og sejle igennem den store torii port. Det er meget tydeligt at helligdommen står på pæle, når det er lavvande. Det er tilladt på dette tidspunkt at vandre rundt på havbunden foran helligdommen og gå ud til torii porten.

Helligdommens nuværende udformning stammer fra 1168 hvor det blev genopbygget af Taira no Kiyomori fra Heike klanen. På den ene side af helligdommen er der en flydende noh teaterscene som som bruges hvert år d. 16.-18. april.

Adresse
〒739-0588 Hiroshima Prefektur, Hatsukaichi, 宮島町1−1

Hjemmeside

Transport
Det tager mindre end en time at komme med toget fra Hiroshima til Miyajima. Færgesejlladsen tager ca. 10 min. og der er ca. 10 min. at gå fra færgelejet til helligdommen. For mere detaljeret praktisk info tjek Japan Guides intro nedenfor.

Kort


Links til videre læsning

Udenlandske sider