kenrokuen nihon teien

Kenrokuen-haven

Udgivet i Kanazawa 0
16. juli 2019

Kenrokuen-haven (兼六園) i Kanazawa er et eksempel på en bestemt type have inden for den japanske havearkitektur kaldet vandringshaven eller landskabshaven. Haven har fire damme og et mindre vandfald. Ved den største af dammene står der en tobenet stenlanterne kaldet Kotoji fordi den er formet som buen på en koto (strengeinstrument).

Kenrokuen betyder groft oversat “havens 6 egenskaber” og da den blev anlagt var det ud fra 6 principper eller egenskaber: omhu, skønhed, atmosfære, kølighed, ælde og rummelighed.

Haven regnes for en af de smukkeste haver i Japan og folk valfarter til haven året rundt. Den blev bygget af den herskende lokale Maeda-klan og var oprindelig en del af Kanazawa borg, men har fungeret som selvstændig have siden 1600-tallet. Haven blev åbnet for offentligheden i 1871.

Haven kan nydes året rundt: der er blomstrende kirsebærtræer i april, iris og azalea i maj og røde ahorntræer i efteråret.

kenrokuen gåsebroen
Stenbro der har samme formation som gæs der flyver og hedder derfor Gåsebroen
kenrokuen blomstrende iris
Blomstrende iris i maj måned
kenrokuen azalea
Azalaer blomstrer i maj måned
kenrokuen vandfald
Hisagoike dammen. Vandfaldet blev lavet i 1774

Adresse
1-1 Marunouchi, Kanazawa 920-0937, Ishikawa

Kort

Transport
Man kan gå dertil fra Kanazawa station, det tager ca. en ½ time eller tage bussen. Der er en særlig Kenrokuen-bus fra stationen. Tjek Kanazawa Turistbureaus hjemmeside.


Links til videre læsning

Udenlandske sider