meoto iwa

Meoto Iwa

Udgivet i Ise, Kansai-regionen
3. oktober 2021

Meoto Iwa (夫婦岩) eller de gifte klipper er to mindre klipper der står i vandet ud for den lille by Futami på Ise Shima halvøen. De er forbundet med et helligt reb kaldet shimenawa. Rebet er utrolig tykt (snoet af 5 reb) og vejer over 1 ton. Pga. af vejr og vindforhold udskiftes det 3 gange om året (maj, september og december) ved en særlig ceremoni kaldet Oshimenawa Harikae Shinji. I følge shinto repræsenterer de to klipper den mandelige gud Izanagi og den kvindelige gud Izanami og foreningen af mand og kvinde. Den store klippe der repræsenterer den mandelig gud har en lille fin torii-port placeret øverst. Klipperne har en vis betydning i shinto, da både Izanagi og Izanami i følge overleveringen nedstammer fra solgudinden Amaterasu.

Klipperne er smukkest når der er højvande og de nærmest svæver i vandet. Ved lavvande kan man gå på stranden og komme helt tæt på dem. Tjek tidevandstabellen under links. Fra maj til juli er der mulighed for at se solen stå op i mellem klipperne og fra november til januar er der mulighed for at se fuldmånen i mellem klipperne. Ved særlige gunstige vejrforhold kan man være heldig også at have Fuji-bjerget som baggrund.

Lige ved siden af Meoto Iwa er Futami Okitama-helligdommen (二見興玉神社) som er helliget Sarutahiko Ōkami, en gud for sikker rejse bla. Der er utrolig mange frøstatuer i alle størrelser placeret i og omkring helligdommen. På japansk udtales ordet frø som “kaeru” som samtidig betyder at vende hjem. Det er derfor at frøer i følge japansk overtro bruges som amuletter der sikrer at personer eller ting for den sags skyld vender sikkert hjem. Ved templet er der en lille bod med mulighed for at købe forskellige amuletter f.eks. omikuji.

Adresse
575 Futamichoe,Ise, Mie Præfekturet 519-0602, Japan
Kort

Transport
15 min.’s gågang fra Futaminoura Station. Det er også muligt at tage bussen fra Iseshi station (CAN bus) og hoppe af ved stoppestedet Meotoiwa Higashiguchi.


Se i nærheden

Links til videre læsning

Udenlandske sider