kobe_port_tower

Meriken Park

Udgivet i Kansai-regionen, Kobe
11. februar 2024

Meriken Park er en del af havnefronten i Kobe, et centralt område i byen. Det er her man finder byens vartegn, det røde Kobe havnetårn, et maritimt museum, cafeer og restauranter mm. Der er flere grønne områder med bænke hvor man kan nyde udsigten og også kigge på de mange skulpturer der er opstillet her. Meriken Park og i det hele taget Kobe havnefront er meget smuk om aftenen og ved solnedgang når alle lysene tændes.

Hele Kobe havnefront blev voldsomt ødelagt af et stort jordskælv i 1995, men efter mange års ihærdig genopbygning er området nu blevet et populært sted både for de lokale og turister. Der er en mindesten for de der blev dræbt under jordskælvet i Meriken Park.


Sightseeing info

Kobe havnetårn

Det røde 108 meter høje Kobe havnetårn blev bygget i 1963 og med formen og gitterstrukturen designet til at ligne en traditionel japansk tromme, tsuzumi, som bruges i kabuki- og noh-teatret. Man kan komme op i tårnet hvor der er en flot udsigt udover Kobe og havnefronten.

Hjemmeside Kort

Kobe maritime museum

I 1987 åbnede Kobe maritime museum for at fejre at det var 120 år siden at Kobe havn åbnede i 1868. Museet fortæller om søfartens historie og om Kobes betydning som havneby. I samme bygning som museet ligger Kawasaki Good Times World, et oplevelsescenter for det japanske firma Kawasaki, der både har designet motorcykler, robotter, tog mm.

Hjemmeside Kort

Kobe Meriken Park Oriental Hotel

Et luksushotel der ligger lige ned til vandet med en meget karakteristisk buet form.

Hjemmeside Kort


Sightseeing info

Kobe Harbor Land

Kobe Harborland er et større shopping- og underholdningsområde der strækker sig fra Kobe Station ned til havnefronten. Det største område er Umie der består af tre shoppingcentre. Mosaic shoppingcenter ligger langs vandet overfor Kobe havnetårn. Lige ved Mosaic står et stort pariserhjul der om aftenen lyses op på forskellig vis.

Hjemmeside Kort (Kobe Harbor Land)

Hjemmeside Kort (Pariserhjul)

Jordskælvsmuseum

Klokken 5.46 d. 17. januar 1995 blev Kobe ramt af et voldsomt jordskælv, dengang det største jordskælv der havde været i Japan siden det store Kantou jordskælv i 1923. 6000 blev dræbt, over 40000 tilskadekomne, motorveje krøllede fuldstændig sammen og næsten 300000 bygninger blev ramt. Museet fortæller om jordskælvet bla. ved at vise en rekonstrueret, jordskælvsramt gade. Museet fokuserer ikke kun på jordskælvet i 1995, men har viet en hel etage til generel info om jordskælv og om hvordan man kan forberede sig på et.

Hjemmeside Kort

Hyogo Prefectural Museum of Art

Læs Hanafubuki.dk’s artikel om museet.


Mere info

Officiel hjemmeside for Kobe havn

Transport

Meriken Park er ca. 10 min.’s gågang fra Motomachi Station. Det er et godt sted at starte en gåtur langs havnefronten.

Kort