kodaiji templet

Kodaiji-templet

Udgivet i Kansai-regionen, Kyoto
27. december 2021

Kodaiji-templet (高台寺, Kōdaiji) tilhører Kenninji skolen inden for den zenbuddhistiske Rinzai-sekt. Det ligger midt i det populære Higashiyama-område i den østlige del af Kyoto.

Templet blev grundlagt i 1605 af Kita-no-Mandokoro som et minde om hendes afdøde mand Toyotomi Hideyoshi. Templet er omgivet af en stor og meget smuk japansk vandringshave designet af den berømte landskabsarkitekt Kobori Enshū. Her ligger også to tehuse (Karakasatei og Shiguretei) designet af den berømte temester Sen no Rikyū.

Kodaiji-templets bygninger har igennem tiden været udsat for talrige brande og de eneste oprindelige bygninger der er tilbage nu er: Kaizando (grundlæggerens hal), Otamaya (mausoleum), Omotemon (hovedporten), Kangetsudai (hus til at nyde måneskinnet) og de førnævnte tehuse.

Otamaya huser to træstatuer af Hideyoshi og Kita-no-Mandokoro og er udsmykket med fantastiske eksempler på japansk lakkunst.

Kodaiji templet afholder fast 3 årlige oplysningsfestivaler (forår, sommer og efterår) hvor haven lyses op. For tider tjek templets officielle side nedenfor.

En del af templets mange skatte kan ses i templets museum Kodaiji Sho Museum der ligger lige på den modsatte side af Nene-no Michi gaden

Adresse

526 Shimokawara-cho, Kodai-ji, Higashiyama-ku, Kyoto

Kort


Se i nærheden