Kyoto_Nationalmuseum_2009

Kyoto Nationalmuseum

6. maj 2021

Kyoto Nationalmuseum (京都国立博物館) åbnede i 1897 og er et af fire nationalmuseer i Japan. De andre er Tokyo Nationalmuseum, Nara Nationalmuseum og Kyushu Nationalmuseum.

Museets samling består af mere end 14000 genstande: skulpturer, keramik, kalligrafi, tekstilkunst, lakkunst, malerkunst mm. Der er ingen permanente udstillinger, men eksempler fra samlingen udstilles løbende i forskellige tematiske sammensætninger i løbet af året. Derudover afholder museet to meget store særudstillinger om året. Det kan f.eks. være en udstilling om japanske sværd eller zenkunst.

Både de tematiske udstillinger og særudstillingerne vises i en nyere museumsbygning kaldet Heisei Chishinkan der åbende i 2014 og er tegnet af den japanske arkitekt Taniguchi Yoshio. Han har bla. også tegnet en tilbygning til Tokyo Nationalmuseum og redesignet Museum of Modern Art i New York.

Den originale museumsbygning Meiji Kotokan i rød mursten blev bygget i 1895 og regnes for et fint eksempel på arkitekturen fra Meiji-perioden (se billedet øverst). Denne bygning er lukket for publikum og der er ingen udstillinger. Der er dog planer på sigt om at bruge bygningen igen.

Adresse
527 Chayacho, Higashiyama-ku, Kyoto, 605-0931
Hjemmeside – god omfattende side på engelsk med mulighed for at søge i museets samlinger

Kort

Transport
Tag bus 100, 206 eller 208 fra Kyoto station. Det tager 10 min.

Billedet øverst: Cop. Wiiii – Own work, CC BY-SA 3.0


Se i nærheden