Nanzenin_templet_Kyoto

Nanzenin-templet

Udgivet i Kansai-regionen, Kyoto
12. april 2021

Nanzenin-templet (南禅院) er et undertempel til det nærliggende Nanzenji-tempel i Kyoto. Det ligger lige bare en akvædukt som står på Nanzenji-templets grund. Det blev grundlagt i 1291 af den tidligere kejser Kameyama og blev brugt af ham som villa inden det senere blev ændret til et tempel.

Hovedbygningen er fra 1703 og er skænket af moderen til den 5. Tokugawa shogun, Tsunayoshi. Taget er en såkaldt kokerabuki-type med tækkespån af cypres der er fastgjort med trænagler. Indenfor er der en række tuschmalerier på fusuma-skydedøre fra den berømte malerfamilie Kanō og en statue af kejser Kameyama.

Den oprindelige have der omgiver hovedbygningen blev ødelagt under Onin-krigene (1467-77) og er siden ændret og genopbygget af flere omgange. Som den fremstår nu er det en vandringshave med en central dam kaldet Sogenchi. Den lavere del af dammen er formet som det kinesiske tegn for kokoro (hjerte), mens den øvre del af dammen er formet som en drage med et par små øer der skal symbolisere de udødeliges øer (Horai) fra den japanske mytologi.

Nanzenin_templet_Kyoto

I haven er der også et mausoleum for kejser Kameyama og et vandfald. Haven har mange cyprestræer og japansk løn. Sidstnævnte trækker mange besøgende når deres løv bliver glødende rødt i efteråret.

 

Adresse
606-0000 Kyōto-fu, Kyōto-shi, Sakyō-ku, Nanzenji Furoyamachō, 86-5

Kort

Transport
5 min.s gågang fra Keage stationen (Tozai-linien).


Se i nærheden