ninnaji_templet_kyoto

Ninnaji-templet

Udgivet i Kansai-regionen, Kyoto
1. januar 2022

Ninnaji-templet (仁和寺) i Kyoto er hovedtemplet for Omuro-skolen inden for Shingon buddhismen. Det blev grundlagt tilbage i 888 af den daværende kejser Uda. Omuro-skolen inden for ikebana-blomsterkunsten har også sit hovedkvarter her.

Gennem flere århundreder var den øverste præst et medlem fra den kejserlige familie og templet var derfor også kendt under navnet Omuro kejserlig palads.

Ingen af de oprindelige bygninger fra templets grundlæggelse eksisterer den dag i dag. De nuværende bygninger stammer fra begyndelsen af 1600-tallet herunder den 5-etager 33 meter høje pagode, hovedbygningen (Kondo), Niomon-porten m.fl.

Den tidligere residens for den øverste præst kaldet Gōten er bygget i en stil som ellers kun ses i de kejserlige paladser. En række mindre bygninger er forbundet med overdækkede korridorer omgivet af stenhaver som er værd at se om efteråret når efterårsfarverne gløder. Indvendig er rummene udsmykket med fine fusuma-skydedøre med malerier, tatami-måtter på gulvene mm.

Ninnaji-templet er også værd at besøge om foråret omkring midten af april, når en sent blomstrende, lav variant af kirsebærtræer kaldet omuro sakura blomstrer.

Templet har en større samling af kunstskatte herunder malerier, kalligrafi, lakkunst, keramik mm. De udstilles to gange om året – forår og efterår – i Reihokan-bygningen.

I 1994 blev Ninnaji-templet optaget på Unescos verdensarvsliste.

Adresse

33 Omuroouchi, Ukyo, Kyoto, 616-8092
Hjemmeside

Kort


Se i nærheden