Unryūin-templet_Kyoto

Unryūin-templet

Udgivet i Kansai-regionen, Kyoto
27. december 2021

Unryūin-templet i Kyoto er et buddhistisk undertempel (et såkaldt tatchu-tempel), til det nærliggende Sennyuji-tempel. Templet blev grundlagt i 1372 af den buddhistiske munk Chikugan Shoko på vegne af kejser Go-Kōgon. De nuværende bygninger stammer fra 1639.

Unryūin-templet består af forskellige bygninger omgivet af bla. en fin stenhave med en stenlanterne. Templet er især berømt for to rum med særlige fine vinduer ud til den omkringliggende japanske have.

Renge no ma-rummet

Ud mod haven er der placeret en række skydedøre i papir der har fire kvadratiske vinduer eller åbninger. Sætter man sig på den pude der ligger strategisk placeret på tatami-måtten i venstre side af rummet giver hver vindue et blik ud til forskellige haveoplevelser. Disse er tsubaki (椿) kamelia; matsu (松) fyrretræ; tōrō (灯篭) stenlanterne; kaede (楓) japansk løn.

Satori no ma-rummet

Centralt placeret i dette rum er et rundt vindue ud mod haven kaldet satori no mado dvs. oplysningens vindue. Her er der kig til kirsebærtræ og rhododendron. I samme rum er der et kvadratisk vindue (mayoi no mado) med udsigt til en surbærsbusk. Vinduet her repræsenterer den ikke-oplyste tilstand.

Adresse
36 Sennyūji Yamanouchichō, Higashiyama-ku, Kyoto, 605-0977
Hjemmeside (på japansk)

Kort

Transport
Tag toget fra Kyoto station til Tofukuji station og herfra er der ca. 20 min.’s gågang. Undervejs passerer man det berømte Tōfukuji-tempel som bestemt også er værd at se.