Yasaka Kōshindō-templet

Yasaka Kōshindō-templet

13. august 2022

Yasaka Kōshindō-templet (坂庚申堂) eller dets rigtige navn Daikoku-san Kongō-ji Kōshin-dō (大黒山金剛寺庚申堂) er et lille buddhistisk tempel der ligger i Higashiyama i Kyoto.

Her tilbeder man guden Shōmen Kongō (青面金剛) og de tre aber. De tre aber er et gammelt motiv i  japansk kunst. Det forestiller tre aber, hvoraf en holder for sine ører, en anden sine øjne, og en tredje sin mund. Motivet forbindes med det japanske motto  ikke at ” se (noget ondt), ikke at høre (noget ondt), ikke at sige (noget ondt)”.

Både Shōmen Kongō og de tre aber repræsenterer Kōshin-troen – en del af buddhismen. I følge Kōshin hjælper Shōmen Kongō alle der gør deres bedste i livet mens han straffer de dårlige.

Kukuri zaru er en rund amulet lavet af farverigt stof der repræsenterer en abe med hænder og fødder bundet på ryggen. Kukuri zaru betyder hængende abe på japansk.

På Yasaka Kōshidōs tempelområde hænger der talrige af disse kukuri zaru. Meningen er at putter sit ønske inden i en kukuri zaru, hænger den op ved templet og så håber at ens ønske bliver opfyldt …

Ens ønske kan bedst opfyldes, hvis man samtidig frasiger sig en lyst til en bestemt ting.

kukuri zaru
Kukuri zaru-amulet

Hvis man kan mærke lysten nærmer sig skal man klappe hænderne sammen og fremsige følgende buddhistiske sutra: On deiba yakisya banta banta kakakaka sowaka. Kukuri zaru og Shōmen Kongō vil høre dig og komme og hjælpe dig.

Adresse
390-1 Kinenchō, Higashiyama-ku, Kyōto-shi, Kyōto-fu 605-0828

Kort

Se også hjemmeside om de tre aber

Transport
Der er mange busser fra Kyoto station der kører i retning mod templet, men tag gerne bus nr. 206 fra stationen og hop af på Shimizudo stoppestedet. Herfra er der 5-10 min.’s gågang.


Se i nærheden
Maruyama-parken
Ninenzaka-gaden, Higashiyama
Kodaiji-templet
Yasaka-helligdommen
Ishibei Koji-strædet
Kenninji-templet
Kawai Kanjirō mindemuseet
Shoden Eigenin-templet
Shirakawa-dori gaden
Yasui Konpiragu-helligdommen