Sumida flod tokyo

Flodtur på Sumida

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
2. april 2021

En flodtur på Sumida er en god måde at opleve Tokyo på fra en lidt anden vinkel. Man sejler under de mange broer og har kig til byens skyline og Tokyo Skytree. Der er flere sejlruter med afgang enten fra Asakusa eller Hamarikyu-parken lige ved det gamle fiskemarked. Turen tager ca. 35 min. hver vej. Nogle ture sejler også længere ud i Tokyo-bugt og til Odaiba-området. Der er mulighed for at hoppe af undervejs.

Anløbssteder

Asakusa

Tager man turen fra Asakusa ligger flodbåden til kajs ved Azumabashi-broen hvor man har fin udsigt både til Tokyo Skytree og en temmelig speciel bygning tegnet af Philip Starck for det japanske ølfirma Asahi. Den består egentlig af to dele – et højhus der skal illudere en fadøl og ved siden af en lidt mindre bygning med en liggende gylden flamme på toppen. Den ligner nok mere en hundelort og er da også det den kaldes i daglig tale.

philippe starck asahi
Asahi-bygningen i aftenlys

Nærmeste stationer er Asakusa Station (Ginza og Tobu-linien) eller Asakusa Station på Asakusa Metro-linien. Det er Tokyo Cruise der sejler fra Asakusa. Mere info på deres hjemmeside.

Kort

Odaiba 
Båden ligger til kaj lige foran Aquacity Odaiba shoppingcenter. Nærmeste station er enten Daiba Station eller Odaiba-Kaihinkoen Station på Yurikamome-linien (5 min’s. gågang)

Hinode 
Båden ligger til kaj 5 min.’s gågang nord for Hinode Station på Yurikamome-linien.

Hamarikyu-parken
Båden ligger til kaj inden for Hamarikyu-parkens område, så her skal man betale entre til parken. Tager man turen fra parken og nordpå til Asakusa, sejler båden via Hinode og turen tager derfor omkring 60 min. Det gør ikke noget da man får set lidt mere af Tokyo bugt på den måde.


Mere info
sumida flod tokyo
Regnbuebroen og Odaiba i baggrunden