Kagurazaka_tokyo

Kagurazaka-området og Akagi-helligdommen

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
8. august 2022

Kagurazaka-området (神楽坂) er et spise- og shoppingområde i Tokyo nær Iidabashi station. De fleste restauranter og butikker ligger ud til den centrale gade Kagurazakadori der skråner let opad når man kommer fra Iidabashi stationen.

På begge sider af denne gade er der flere små sideveje (flere af dem brostensbelagte) hvor man kan gå på opdagelse. Her er en meget hyggelig stemning og man glemmer lidt at man befinder sig midt i en storby. Det er også meget tydeligt når man går rundt at det er et kuperet område. Kagurazaka har omkring 60 større eller mindre høje.

I løbet af Edo-perioden var Kagurazaka placeret lige uden for den ydre voldgrav der hørte til Edo borg. Et længere stykke af voldgraven er stadig bevaret og kan ses på venstre hånd når man kommer fra Iidabashi stationen. Kagurazaka var dengang et geisha-distrikt (hanamachi) med tehuse og restauranter. Nogle af husene fra dengang er stadig bevaret.

Kagurazaka har også et tydeligt fransk aftryk da der ligger to franske skoler i nærheden. Her er flere franske cafeer, restauranter og bagerier.

Se detaljeret kort og guide over Kagurazaka (PDF) udgivet af turistinformationen for Shinjuku-området.

Adresse
Shinjuku, Tokyo 162-0825

Kort (Google)

Transport
Tag Jr Chuo Linien, Oedo, Tozai, Yurakucho eller Namboku og hop af på Iidabashi station. Kagurazaka-området ligger lige ved siden stationen.


Akagi-helligdommen (赤城 神社)
Et stykke oppe af Kagurazakadori-gaden på højre hånd (hvis man kommer fra Iidabashi station) ligger Akagi-helligdommen som hører ind under helligdommen af samme navn der ligger ud til Onuma-søen ved Akagi-bjerget i Gunma-præfekturet. Helligdommen er helliget Akagi Daimyojin som er søens gud.

Akagi-helligdommen i Tokyo blev bygget i løbet af Edo-perioden af en rig tilrejsende fra Gunma. Den blev i 2010 renoveret og givet et meget moderne udtryk af den japanske arkitekt Kengo Kuma som også står bag andre bygninger i Tokyo, f.eks. Nezu-museet og Asakusas turistinformation.

Adresse
1-10 Akagi Motomachi, Shinjuku, Tokyo 162-0817
Hjemmeside (på japansk)

Kort


Se i nærheden