meiji_jingu_helligdommen

Meiji Jingu helligdommen

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
11. april 2021

Meiji Jingu helligdommen i Tokyo er meget populær at besøge både blandt japanerne selv og turister. Den er Tokyos største shinto-helligdom opført til ære for kejser Meiji og kejserinde Shoken som også ligger begravet her. Kejser Meiji’s regeringsperiode fra 1868-1912 er en meget vigtig periode i Japans historie. Det var her at Japan gik fra at være en isoleret, feudal nation til at blive en moderne nation. Meiji Jingu helligdommen stod færdig i 1920, men blev bombet temmelig meget under 2. verdenskrig. Man påbegyndte genopbygningen straks efter krigen og helligdommen stod færdig i 1958.

Meiji Jingu  består af flere bygninger, et museum, haver (den indre og ydre have) mm. og er omgivet af en 70 hektar skovrig grund, et enormt område især for en storby som Tokyo hvor hver en centimeter bliver udnyttet til beboelse mm. Området har over 100000 træer der er indsamlet fra hele Japan, så området fungerer også som en slags botanisk have.

Det første man møder hvis man tager indgangen tæt på Harajuku station er den enorme 12 meter høje torii-port bygget af cedertræ der er mere end 1500 år gammelt. Herefter vandrer man af brede, lige veje der engang i mellem tager et knæk før man ender ved selve helligdomsområdet.

På vejen passerer man Gyoen-haven – den indre have der hører til Meiji Jingu. Det er en meget smuk japansk have berømmet for sit lange bugtende bed af blå iris der blomstrer i maj og juni. Det er også i denne have at Kiyomasa-brønden er. Den regnes for at være et “power spot” for positiv energi. Stik hånden i vandet og ønsk – så er din lykke gjort.

Også på vejen til helligdommen ligger Meiji Jingu-museet der åbnede i 2019, tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma der også står bag bla Nezu-museet i Tokyo og Nagasaki Prefectural Art Museum. Meiji Jingu-museet huser forskellige kunstskatte der tilhører helligdommen.

Et besøg i Meiji Jingu helligdommen er bestemt et besøg værd også for at komme lidt væk fra larmen og mylderet i Tokyo. Selv om der er mange mennesker er området så stort at det ikke føles overrendt. Prøv at komme i weekenderne hvor der er mange bryllupper. Det er en stor oplevelse at se en shinto-bryllupsprocession.

Adresse: 1-1 Yoyogikamizonocho, Shibuya, Tokyo 151-8557

Transport: Ca. 10 min.’s gågang fra sydudgangen af Harajuku Station på JR Yamanote linien.

Souvenirs:
En hver shintohelligdom i Japan har en bod eller salgssted hvor man kan købe amuletter mm. Meiji Jingu er ingen undtagelse og de har et meget stort udvalg at vælge imellem f.eks. omamori som er et fint minde at få med hjem.


Se i nærheden