Omotesando-gaden_Tokyo

Omotesandō-gaden

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
5. april 2021

Omotesandō-gaden (表参道) er en stor shoppinggade i Tokyo der nogen gange omtales som Tokyo’s Champs-Elysees. Den er omkring én km lang og flankeret af japanske zelkova-træer i begge sider. Her kan man finde indtil flere shoppingcentre, luksusbutikker, cafeer, restauranter mm.

Adresse
413, 5 Chome-7 Jingūmae, Shibuya City, Tōkyō-to 150-0001

Kort

Shopping

Omotesando Hills (kort)
Dette shoppingcenter i seks etager (tre er under gadeniveau) åbnede i 2006 med flere end 100 butikker, cafeer og restauranter. Bygningen er tegnet af den kendte arkitekt Tadao Ando. Der er lejligheder ovenover butikkerne.

LaForet Harajuku (kort)
LaForet Harajuku er et shoppingcenter i syv etager med flere tøjbutikker rettet især mod unge kvinder.

Tokyu Plaza Omotesando Harajuku (kort)
Et shoppingcenter der åbnede i 2012 og er kendt for den ret spektakulære indgang med spejlmosaikker. Her er både tøjbutikker og livsstilsbutikker og en terrasse på øverste etage.

Oriental Bazaar (kort)
En butik i tre etager der er et godt sted at finde typiske japanske souvenirs som kimonoer, keramik, service, vifter, møbler og japanske træsnit. Bygningen er nem at få øje på med en facade i rød og grøn der efterligner traditionel japansk arkitektur.

Kiddy Land (kort)
En butik med legetøj, spil, merchandise og meget mere i fem etager som både børn og voksne kan gå på opdagelse i. Alle ekspedienter er udklædt i en eller anden grad. Der er en hel afdeling kun for Hello Kitty, Doraemon og de forskellige figurer fra Ghibli-studiernes anime-film.

I Omotesandō-gaden har flere af luksusmærkerne deres egne butikker i bygninger tegnet af prominente arkitekter. Bla. kan nævnes Louis Vuitton (i en bygning tegnet af Jun Aoki, 2002, kort), Prada (i en bygning tegnet af arkitekterne Herzog & de Meuron, kort), Dior (i en bygning tegnet af arkitektfirmaet SANAA, 2004, kort), Gucci, Ralph Lauren mfl.

Gyre (kort) er et shopping center (tegnet af arkitektfirmaet MVRDV, 2007) med flere luksusmærker som f.eks. Chanel og Bulgari der er placeret i stueetagen. Der er også en en MoMA designbutik på 2. sal.

Se i nærheden

Billedet øverst: Cop.KakidaiOwn work, CC BY-SA 3.0, Link