shibuya_krydset_tokyo

Shibuya-krydset

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
26. marts 2022

Shibuya-krydset lige ved Shibuya station (Hachikō-udgangen) i Tokyo er verdens travleste fodgængerfelt og populært både blandt japanerne selv og turister. Når der er grønt lys kan man som fodgænger krydse gaden i alle retninger.

Området omkring Shibuya-station og Shibuya-krydset er et shoppingmekka med flere stormagasiner og mange internationale tøjmærker har en flagshipstore her. Der er også et meget stort udvalg af restauranter og cafeer mm. Tættest ved Shibuya-krydset er der flere store reklameskærme sat på på bygningerne der er tændt døgnet rundt. De er bestemt sjove at kigge på i dagslys, men de kommer virkelig til deres ret om aftenen hvor hele området lyses op. Kom en fredag eller lørdag aften og mærk stemningen.

Vil man gerne lidt op og se fodgængerkrydset fra oven kan Starbucks på hjørnet anbefales. Hikarie stormagasin der ligger lidt væk giver også et godt overblik hvis man tager elevatoren op til øverste etage. Shibuya-krydset har gennem tiden været et yndet motiv i reklamefilm, spillefilm mm. Som eksempler kan nævnes Lost in TranslationThe Fast and the Furious: Tokyo Drift, Resident Evil: Afterlife og Retribution.

Hachikō statuen

Lige ved Hachikō-udgangen står en bronzestatue af Hachikō (1923-1935), en japansk hund af racen Akita som var kendt for sin store loyalitet over for sin ejer universitetsprofessoren Hidesaburō Ueno. Den ventede trofast på sin ejer hver dag foran Shibuya station når han vendte hjem fra arbejde. Ueno fik uventet et slagtilfælde en dag og døde på arbejdet. Hachikō fortsatte dog med at vente trofast på sin ejer hver dag de efterfølgende 9 år indtil den selv døde.

Historien om Hachikō er berømt over hele Japan og er blevet et symbol på loyalitet. Statuen med Hachikō er et af Tokyos mest populære mødesteder.

Shibuya-krydsets adresse
Inokashira Dori, 2 Chome-2 Dōgenzaka, Shibuya-ku, Tōkyō-to 150-0043

Kort


Links til videre læsning

Udenlandske sider


Se i nærheden

Shopping info
Bunkamura 
Hjemmeside

Kort
Koncertsal, udstillingssted mm.

Modi shoppingcenter
Hjemmeside

Kort

En lidt anderledes shoppingcenter med lidt af hver bla en enorm HMV butik med bøger, cd’er mm.

Shibuya Mark City shoppingcenter

Hjemmeside

Kort

Tokyu Hands
Hjemmeside

Kort

Japan’s svar på Panduro Hobby – men med et meget større udvalg.


Mega Don Quijote
Hjemmeside

Kort

En blanding af Panduro Hobby, Tiger-butik, discount supermarked mm. Godt sted at købe japanske madvarer, opbevaringsting, rengøringsartikler mm.

Shibuya Hikarie stormagasin
Hjemmeside

Kort

Shibuya 109 stormagasin
Hjemmeside

Kort

Tøj til piger og unge kvinder.

Loft
Hjemmeside

Kort

Minder om Tokyu Hands.


BIC Camera 
Hjemmeside

Kort (hovedbutik)

Kameraer, mobiltelefoner og meget mere. BIC Camera har 3 butikker i Shibuya-området. Læs mere her om de tre butikker.

Tower Records
Hjemmeside

Kort

Seibu Shibuya stormagasin
Hjemmeside

Kort

Tokyu stormagasin
Hjemmeside

Kort


Tsutaya
Hjemmeside

Kort

Musik i lange baner, cd’er mm.

Shibuya 109 Men’s
Hjemmeside

Kort

Kun herretøj

Starbucks

Kort