shinjuku_gyoen_parken_tokyo

Shinjuku Gyoen-parken

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
21. april 2021

Shinjuku Gyoen-parken (新宿御苑) er en af Tokyos største og mest populære parker. Den ligger få min.’s gang fra Shinjuku station. Der skal betales en mindre entre til parken. Parken dækker et areal på næsten 59 ha.

Parken er et af de bedste steder i Tokyo at se kirsebærblomsterne blomstre om foråret (slut marts, de første uger af april). Der er omkring 1300 kirsebærtræer i parken bestående af mere end 60 forskellige sorter.

Parken har også fine efterårsfarver der er værd at se. Hvert år de første par uger af november afholder parken en berømmet udstilling med chrysanthemum. Den har været afholdt siden 1929.

Shinjuku Gyoen-parken var i Edo-perioden en del af daimyo’en Naitos residens. Senere fungerede parken bla. som botanisk have og blev tilknyttet det kejserlige hof i 1879. Kejserfamilien brugte parken som et rekreativt område. Den blev næsten fuldstændig ødelagt under 2. verdenskrig, men blev genopbygget og åbnede som offentlig park i 1949.

Shinjuku Gyoen-parken er inddelt i tre forskellige typer af have:

  • En japansk landskabshave der er den ældste del af parken med små damme, broer, stenlygter og klippede buske og træer. Her ligger flere mindre pavilloner herunder Kyo Goryotei-pavillonen der blev bygget i anledning af kejser Hirohitos bryllup i 1924.
  • En fransk have med lange blomsterbede
  • En engelsk landskabshave med store plæner og det bedste sted at se de blomstrende kirsebærtræer om foråret.

Udover de tre haver består parken af mindre skovområder, restaurant, cafe, et informationscenter og et galleri. Parken har også et stort drivhus med tropiske og subtropiske planter.

Adresse
11 Naitomachi, Shinjuku, Tokyo 160-0014
Hjemmeside

Kort

Transport

Parken har tre indgange:

  • Shinjuku-indgangen der ligger 10 min.’s gågang fra Shinjuku station (New South Exit) eller 5 min.’s gågang fra Shinjukugyoenmae station (Marunouchi-linien).
  • Okido-indgangen også 5 min.’s gågang fra Shinjukugyoenmae station (Marunouchi-linien).
  • Sendagaya-indgangen der ligger 5 min.’s gågang fra Sendagaya station (Chuo/Sobu-linien).

Se i nærheden