tokyo_daijingu_helligdommen

Tokyo Daijingū-helligdommen

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
1. januar 2022

Tokyo Daijingū-helligdommen (東京大神宮) hører til de fem mest betydningsfulde shinto-helligdomme i Tokyo. De øvrige er Meiji Jingu-helligdommen, Yasukuni-helligdommen, Hie Jinja-helligdommen og Ohkunitama Jinja-helligdommen.

Helligdommen hører ind under Ise Jingu-helligdommene der er Japans mest hellige shinto-helligdomme. Som i Ise Jingu er Tokyo Daijingū bla. helliget solgudinden Amaterasu og Toyouke guden for landbrug, industri, tøj, mad og boliger. Tokyo Daijingū-helligdommen blev bygget i 1880 i Tokyo netop for at byens indbyggere kunne tilbede solgudinden m.fl. uden at skulle rejse til Ise Jingu-helligdommene på Ise-halvøen sydvest for Nagoya.

Helligdommen blev oprindeligt kaldt Hibiya Daijingū opkaldt efter det område hvor den lå. Efter det store Kanto-jordskælv i 1923 flyttede man helligdommen til dens nuværende placering i Iidabashi i 1928 og kaldte nu helligdommen Iidabashi Daijingū. Efter 2. verdenskrig skiftede den igen navn til Tokyo Daijingū-helligdommen.

tokyo_daijingu_helligdommen

Helligdommen er kendt for at have afholdt den første shinto-bryllupsceremoni tilbage i 1901. Indtil da havde man holdt bryllupperne i hjemmet, så Tokyo Daijingū-helligdommens brug af mere hellige og formelle ritualer fik en stor indflydelse på det japanske samfund. Shinto-helligdomme over hele Japan har siden da afholdt bryllupsceremonier for mange par.

Tokyo Daijingū-helligdommen er den dag i dag kendt lidt som en helligdom for kærligheden hvor man kommer og beder i håb om at finde en partner eller få succes i ægteskabet. Helligdommen har også et stort udvalg af forskellige omamori-kærlighedsamuletter.

Adresse

2 Chome-4-1 Fujimi, Chiyoda-ku, Tokyo 102-0071
Hjemmeside

Kort


Se i nærheden