Miho museet i nærheden af Kyoto

Udgivet i Kyoto 0
14. juli 2019

Miho museet i nærheden af Kyoto er et fantastisk kunstmuseum grundlagt i 1997 af en Japans rigeste kvinder, Mihoko Koyama. Museet rummer Koyamas private samling af antikviteter fra hele verden. 80% af museet er placeret under jorden. Arkitekten bag er kineseren I.M. Pei der også har tegnet pyramiden i Louvre i Paris. Museets ankomsthall er meget berømmet pga. det smukke ovenlys og udsigten ud over det omgivende landskab bla. med over 150 år gamle fyrretræer.

Ankomsten til museet er også speciel. Fra parkeringspladsen skal man skal gå gennem en længere tunnel (der er også en lille shuttle bus til indgang hvis man ikke orker at gå) og over en bro før man når indgangen.

miho museet adgang via tunnel
På vej til museet på gåben gennem tunnel
miho museet igennem tunnel
På vej gennem tunnelen
miho museum bro
Over broen

Transport til Miho museet:

Det nemmeste er at tage et tog en 10 min.s tid fra Kyoto station til Ishiyama station og derfra en bus der kører direkte til museet. Bussen kører t/r flere gange om dagen og er tydeligt markeret med skilte på engelsk. Museet ligger i et bakket område og busturen dertil er meget smuk. Tjek museets hjemmeside ang. transport. Da transporten tager lidt tid med bus og tog skal man regne med at bruge min. en halv dag på et besøg. Er man selv i bil vil det nok gå hurtigere. Museet ligger fuldstændig afsondret fra omverdenen, så eneste mulighed for mad og drikke er på museets café og restaurant. Bemærk i øvrigt at museet holder lukket i lange perioder og når åbent har uregelmæssige lukkedage. Tjek museets kalender på hjemmesiden for seneste opdatering.

Adresse
300, Tashiro Momodani, Shigaraki, Shiga 529-1814 Japan

Hjemmeside

miho museets indgang
Indgang til Miho museet
miho museets museumsbutik
En af flere museumsbutikker i Miho museet
miho museum indre gård
Indre gård i Miho museet med kig til blomstrende azalaer