kyushu_nationalmuseum_dazaifu

Kyushu Nationalmuseum

Udgivet i Dazaifu, Kyushu-regionen
5. april 2021

Kyushu Nationalmuseum ((九州国立博物館) i Dazaifu øst for Fukuoka er tegnet af Kiyonori Kikutake (1928-2011) som også stod bag bla. Edo-Tokyo museet i Tokyo og Shimane kunstmuseum i Matsue. Det åbnede i 2005 og blev dermed Japans fjerde og seneste nationalmuseum. Tokyo Nationalmuseum blev grundlagt tilbage i 1872, Kyoto Nationalmuseum i 1897 og Nara Nationalmuseum i 1889 så det var lidt af en begivenhed at den sydlige Kyushu-ø nu fik sit eget nationalmuseum.

Dazaifu havde i Nara-perioden og Heian-perioden et regeringskontor som tog sig af diplomatiske forbindelser med det øvrige Asien. Da museet netop er placeret i Dazaifu er dets formål derfor også “at forstå japansk kultur fra et asiatisk udgangspunkt”.

Museet består af flere etager hvor den permanente udstilling ligger på 3. sal. Her fortælles Japans historie i kronologisk rækkefølge inddelt i fem sektioner: Stenalderen, Yayoi- og Kofun-perioden, Nara- og Heian-perioden, Kamakura-, Muromachi- og Azuchi-perioderne og til sidst Edo-perioden, Japans guldalder. På tværs af disse sektioner er der flere mindre temaudstillinger bla. om dyrkningen af ris.

Museet afholder flere specialudstillinger i løbet af året. Der er også en biograf, café, restaurant og en stor museumsbutik.

Adresse
4-chōme-7-2 Ishizaka, Dazaifu, Fukuoka 818-0118
Hjemmeside

Kort

Transport

Billedet øverst: Cop. Matthew Klein


Se i nærheden