hjort-nara-parken

Nara-parken

Udgivet i Nara 0
11. maj 2020

Nara-parken (奈良公園) er en stor offentlig park midt i Nara syd for Kyoto. Parken blev grundlagt i 1880 og er et velbesøgt sted året rundt. Det er et godt sted at se kirsebærblomsterne blomstre om foråret og parken har også fine efterårsfarver.

I parken ligger Nara Nationalmuseum et af Japans fire nationalmuseer. De andre er Kyoto Nationalmuseum, Tokyo Nationalmuseum og Kyushu Nationalmuseum. Flere af Naras mange templer og helligdomme ligger også i parken der alle er et besøg værd: Tōdaiji-templet (med den store buddha), Kasuga Taisha-helligdommen og Kofukuji-templet.

Nara-parken huser også omkring 1400-1500 shikahjorte. Hjortene er meget nysgerrige og tillidsfulde. Man kan købe særlige hjortekiks (鹿煎餅, shika-senbei) som man kan fodre hjortene med.

nara-parken
Sagiike-søen i parken med Ukimido-bygningen

I følge en legende blev en af de fire guder som Kasuga Taisha-helligdommen er helliget – torden- og sværdguden Takemikazuchi-no-mikoto – i 768 inviteret til Nara fra Kashima-helligdommen i Ibaraki præfekturet nord for Tokyo. Guden rejste hele vejen på en hvid hjort til Wakakusa en høj bakke der ligger lige bag Kasuga Taisha-helligdommen. Hjortene blev herefter betragtet som hellige og gudernes hjælper. At dræbe en hjort blev straffet med døden. Efter 2. verdenskrig ophævede man officielt hjortenes hellige status, men de opfattes nu som nationale skatte og der passes godt på dem i Nara.


Links til videre læsning

Transport

Kort

Nara-parken ligger 20 min.’s gågang fra Nara station eller 5 min.’s gågang fra Kintetsu Nara station. Flere busser fra Nara station kører også forbi parken.

Billedet øverst: cop. coniferconifer