teshima_kunstmuseum

Teshima kunstmuseum

9. august 2023

Teshima kunstmuseum (豊島美術館) ligger på øen Teshima i Seto Indlandshavet. Museet drives af Benesse organisationen som også står bag museerne på øerne Naoshima, Inujima m.fl.

Museet består af to bygninger: en mindre cirkulær bygning med butik og cafe og selve museumsbygningen der er mere oval i formen. Den måler 40 x 60 meter og på det højeste sted er der 4 meter til loftet. Begge bygninger er opført som to selvbærende betonskaller. I museumsbygningen giver to meget store åbninger i loftet den besøgende rig mulighed for at følge med i naturens gang udenfor. Vind og vejr og fuglesang er meget tæt på.

Teshima kunstmuseum er designet af den japanske arkitekt Ryue Nishizawa og åbnede i 2010 i forbindelse med Setouchi triennalen der afholdes på flere øer i Seto Indlandshavet.

Museets udstilling består af et enkelt kunstværk kaldet Matrix lavet af den japanske skulptør Rei Naito. I betongulvet er der hist og her lavet små og store huller hvorfra vanddråber pludselig dukker op der efterhånden løber sammen i små strømme der danner små søer til sidst.


 

Adresse
607 Teshimakarato, Tonosho, Shozu distriktet, Kagawa 761-4662
Hjemmeside

Kort

Tjek museets kalender ang. åbningstider. Bemærk der må ikke tages billeder indenfor i museet.

Transport
Færger fra Takamatsu, Naoshima mfl. sejler flere gange om dagen til Teshima. Fra havnen på Teshima går der flere busser der stopper de fleste steder af interesse for turister herunder Teshima kunstmuseum. Der er for langt at gå til museet, men elcykler kan lejes i havnen.

Teshima Tourism Navi giver opdaterede oplysninger om færgeafgange til og fra Teshima samt busser mm.