Ritsurin Kōen-haven

Ritsurin Kōen-haven

1. januar 2022

Ritsurin Kōen-haven (栗林公園) i Takamatsu er en landskabshave skabt af den lokale daimyo-lensherre i begyndelsen af Edo-perioden. Den regnes for at være en af bedste haver i Japan på linie med Kenrokuen-haven i Kanazawa, Kōrakuen-haven i Okayama og Kairakuen-haven i Mito.

Haven er opdelt i to dele: en japansk have i den sydlige dele og en vestlig inspireret have i den nordlige del på i alt 16 hektar. Der er flere søer, broer og kunstigt skabte høje der skaber dynamik i haven. Alle er placeret strategisk foran Shiun-bjerget som giver haven en smuk baggrund. Et eksempel på den japansk landskabsteknik shakkei – “lånt landskab”.

Ritsurin Kōen-haven er også et godt sted at opleve de forskellige typer af bambushegn (kakine) som bruges til at afskærme og opdele en japansk have.

Ritsurin betyder egentlig “kastanjelund” eller “lille kastanjeskov”, men det er ikke kastanjetræer haven er berømt for men snarere de mere end 1400 fyrretræer. Nogle af fyrretræerne er mere end 300 år gamle og bliver klippet og passet som bonsai-træer. Haven er værd at besøge året rundt med blommetræer, kirsebærtræer og iris i foråret, hortensia om sommeren og japansk løn i røde farver om efteråret.

Der er flere muligheder for at få lidt og spise og drikke i haven – især Kikugetsu-tei tehuset er værd at bemærke. Her kan man sidde i et åbent rum med tatami-måtter og nyde lidt te mens man kigger ud på haven.

I haven er der også et lille museum, et par butikker der sælger lokale specialiteter og flere gange dagligt kan man prøve en sejltur i en traditionel japansk wasen-båd på søen ud for Kikugetsu-tei tehuset.


Adresse
1-20-16, Ritsurin-cho, Takamatsu, Kagawa 760-0073
Hjemmeside

Kort

Transport 

Ritsurin Kōen-haven ligger omkring 2 km syd for JR Takamatsu station. Det er en fin gåtur og man kan bruge tiden på de mange shopping arkader der går næsten hele vejen op til haven. Alternativt kan man tage et Kotoden tog fra Takamatsu-Chikko stationen (meget tæt på Takamatsu station) til Ritsurinkoen stationen. Herfra er 10 min.’s gågang. Eller tage et tog fra Takamatsu station i retning mod Tokushima og hoppe af på Ritsurinkoen-Kitaguchi stationen. Herfra er der 5 min.’s gågang.


Se i nærheden