kappabashi_køkkengaden_tokyo

Køkkengaden Kappabashi-dōri

Udgivet i Kanto-regionen, Tokyo
3. marts 2024

Køkkengaden Kappabashi-dōri ( (かっぱ橋道具街, Kappabashi Dōgugai) ligger tæt på Asakusa-området i Tokyo. Det er en 800 meter lang gade med mere end 160 butikker der sælger alt inden for køkkengrej både som engrossalg til restauranter og lign., men også som detailsalg til private. Her kan købes alt hvad hjertet kan begære af knive, skåle, tallerkner og fade lavet af lak, bambuskurve til dampning af mad, spisepinde, tepotter mm.

I Kappabashi-dōri er der også mange butikker der sælger utrolig realistiske plastikmodeller af mad som de japanske restauranter bruger som salgsblikfang. Man kan for eksempel købe en naturtro ramen-suppe, madpandekagen okonomiyaki eller et sushisæt. Plastikmaden er ikke dog billig.

Starter man i den sydlige ende af gaden, bliver man mødt af en kæmpe kokkefigur på taget på en hjørnebygning. Det er blevet vartegnet for gaden.

Bemærk, mange af butikkerne har lukket om søndagen og på helligdage.

Officiel hjemmeside

Kort (sydlige ende af Kappabashi-dori, hold øje med kokkefiguren på taget)


Shopping info

Kama-asa Shoten

Tokyos ældste forhandler af køkkentøj grundlagt i 1908. De har en hel afdeling kun med knive. De har også et stort udvalg af køkkentøj. Indgravering af navne på knive tilbydes. Du kan også få repareret dine knive her og slebet dem.

2-24-1 Matsugaya 111-0036 Taito-ku
Hjemmeside

Kort


knive_japanske
Cop. Robby McCulloughUnsplash

Mikura

Specialforhandler af spisepinde. Mere end 500 forskellige typer er til salg og i materialer som bambus, elfenben, rosentræ mm.

111-0035 Tokyo, Taito-ku, Nishiasakusa, 3 Chome−25−11 2F

Kort

Tsubaya knive

Berømt knivforretning med højt serviceniveau. Se udvalget på deres hjemmeside.

3 Chome-7-2 Nishiasakusa, Taito-ku, Tokyo 111-0035

Hjemmeside

Kort

Utuwazoshi

Utuwazoshi sælger alt inden for køkkentøj mm. i træ. Træskåle, bakker, spisepinde, bentobokse mm. kan fås her. En fin butik der demonstrerer japansk trækunst, når det er bedst.

111-0036 Tokyo, Taito City, Matsugaya, 3 Chome−1−1-16 細谷ビル1F

Hjemmeside (på japansk)

Kort

Dengama

Er du interesseret i japansk keramik, så er Dengama stedet at gå hen. Her sælges både traditionel, men også mere moderne keramik (serieproduceret, håndlavet mm.)

1-4-3 Nishi-Asakusa, Taito-ku,

Hjemmeside

Kort

Majimaya

Majimaya blev grundlagt i 1951 og specialiserer sig i redskaber til produktion af japansk konfekt. Her kan du købe forme, pander, piskeris etc.

2 Chome-5-4 Nishiasakusa, Taito-ku, 111-0035

Kort

Hjemmeside

Fuwari

Over to etager sælges der her alt hvad du kan komme i tanke om, når du skal dække et bord. Tallerkner, fade, bestik, tagtøj, holdere til spisepinde, skåle til soja, teskåle til matcha-te etc.

2 Chome-6-6 Nishiasakusa, Taito-ku, 111-0035

Hjemmeside

Kort

Union Coffee

Union Coffee har to butikker i Kappabashi-dori. Den ene sælger alverdens kaffebønner og te efter vægt. Den anden sælger udstyr til kaffebrygning. Butikkerne ligger overfor hinanden.

2 Chome-22-6 Nishiasakusa, Taito-ku, 111-0035

Kort (udstyr) ;  Kort (kaffebønner)

Tousyougama

Salg af forskellige typer af keramik mm.

111-0036, Taitō, Matsugaya, 3 Chome−17-13
Hjemmeside

Kort

Ganso Shokuhin Sample-ya 
3 Chome-7-6 Nishiasakusa, Taitō-ku, 111-0035
Hjemmeside

Kort

Forhandler af plastikmad. Her kan man også købe nøgleringe og lign. med plastikmad.