Rikugien-haven_tokyo

Rikugien-haven

Udgivet i Tokyo 0
21. august 2020

Rikugien-haven (六義園) er en smuk landskabs- og vandringshave i Tokyo med en stor dam, træer og blomster og en kunstigt skabt høj med udsigt udover haven. Navnet Rikugien stammer fra en gammel kinesisk klassifikation af den japanske waka-digtning i seks forskellige elementer. Rikugien betyder således noget i stil med “de seks princippers have” og gengiver i miniature 88 forskellige scener fra berømte waka-digte.

Rikugien-haven er et typisk eksempel på en have fra Edo-perioden. Den blev anlagt i perioden 1695-1792 af feudalherren (daimyo) Yanagisawa Yoshiyasu (1658-1714) efter tilladelse af shogun Tokugawa Tsunayoshi. Efter Yanigisawa døde, faldt haven hen og blev glemt. I 1878 købte grundlæggeren af Mitsubishi Iwasaki Yatarō haven og begyndte at renovere den. Dette arbejde fortsatte hans efterfølger Iwasaki Yanosuke. I 1938 donerede Iwasaki-familien Rikugien-haven til Tokyo by og siden da har det været en offentlig tilgængelig have. Haven er i dag kun 1/3 af dens oprindelige størrelse.

Haven er meget velbesøgt om efteråret hvor det er et af Tokyos bedste steder at se efterårsfarver. Farverne er gerne på sit højeste i slutningen af november, starten af december. Ved indgangen til haven står et stort gammelt hængende kirsebærtræ som er helt lyserød i slut marts, start april. Senere på foråret i april og maj blomster havens mange azalea-buske.

Billedet øverst: Udsigten udover haven fra Fujishirotogen-højen. En 35 meter høj kunstigt skabt høj.

Adresse
6 Chome-16-3 Honkomagome, Bunkyo by, Tokyo 113-0021

Kort

Transport

Tag JR Yamanote linie eller Namboku metrolinien til Komagome station. Herfra er der 10 min.’s gågang til haven.