31. januar 2022
Helligdage
I løbet af året er der talrige nationale helligdage i Japan. Mange er officielle helligdage, andre mere højtider. Mange har eksisteret i århundreder, andre er helt nye. F.eks. besluttede man tilbage i 2016 at den 11. august fast skal være Bjergets dag (yama no hi) da over 70% af Japan er dækket af bjerge. Den mest berømte helligdag er faktisk en uge, kaldet Golden week som løber fra d. 3.-6. maj. Her er der meget pres på hoteller og mange turister og japanerne bruger også ugen til at rejse til udlandet.
Festivaler
Der findes utrolige mange festivaler (kaldet matsuri på japansk) over hele Japan i løbet af året. Næsten hver helligdom har sin egen årlige festival. Mange fejrer forårets og sommerens komme, høsten eller en historisk begivenhed. Gion-festivalen i Kyoto i juli og forårsfestivalen i Takayama i april (mindre efterårsudgave afholdes også i oktober) er blandt de mere berømte.
Flere af festivalerne afholder parader med processionsvogne. 33 af disse festivaler blev i 2016 optaget på Unescos liste over immateriel kulturarv: Yama, Hoko, Yatai, float festivals in Japan
Man skal virkelig unde sig selv at opleve en matsuri hvis det kan lade sig gøre. Japanerne elsker at feste og de gør meget ud af deres festivaler.
Denne side er under udarbejdelse / januar 2022.

 

Links til videre læsning


Danske sider

Udenlandske sider