11. maj 2020

Furikake (振り掛け eller ふりかけ) er en japansk form for tørret topping eller drys som man putter ovenpå ris mm. både som smagsgiver eller dekoration. Det kan også drysses på pasta, supper, pizza, grønne salater, bagte kartofler mm. Mulighederne er mange. Typiske ingredienser er tørret fisk, sesamfrø, tang, sukker og salt. Andre ingredienser kan være små stykker frysetørret laks, katsuobushi, tørret miso eller sojasaucemirin, nori, shiso, æg, forskellige grøntsager mm. Furikake kan entes fås som pulver eller i flager og er meget farvestrålende at se på. Smagen er lidt saltet og fiskeagtig. Der findes et utal af varianter af furikake som kan købes i et hvert supermarked i Japan. De mange 100 yen butikker eks. Daiso-butikkerne har også et meget stort udvalg. Udenfor Japan kan furikake eks. købes via Japan Centre i London.


furikake salt peber
Furikake med salt og peber

furikake laks
Furikake med små laksestykker

furikake blomme
Furikake med blomme (ume)


Links til videre læsning

Udenlandske sider