19. august 2022

Kaki no tane (柿の種) er en japansk snack i form af små aflange riscrackers (sembei) og tilsmagt med soja. De minder i udseende om kakifrugtens kerner som de er opkaldt efter. Kaki er kakifrugt, tane er kerne/frø.

Det mest almindelige er at servere kaki-no-tane sammen med peanuts. Der er to store producenter af kaki-no-tane i Japan: Kameda Seika og Sanko Seika som begge laver mange varianter af kaki-no-tane. Man kan få dem med ume-smag (blomme), wasabi-smag, chilismag etc.

Kaki no tane laves ved at dampe og ælte rispulver og lave en riskage. Den formes som en lang pølse og så skæres dejen op i små stykker. De tørres, bages og smages til sidst til med sojasauce og sukker.

kaki no tane
Med krydret, pikant smag
kaki no tane
Cop. NesnadOwn work, CC BY 3.0, Link
kaki no tane
Med wasabismag

Links til videre læsning

Udenlandske sider

Intro til hvordan kaki no tane laves fra producenten Kameda Seika (på japansk) mange billeder


Shopping info

Kaki no tane er en utrolig populær snack og kan fås i et hvert supermarked, Lawson, 7Eleven, Family Markt mm.