Kaki no tane (柿の種) er en japansk snack i form af små aflange riscrackers (sembei) og tilsmagt med soja. De minder i udseende om kakifrugtens kerner som de er opkaldt efter. Kaki er kakifrugt, tane er kerne/frø.
Det mest almindelige er at servere kaki-no-tane sammen med peanuts. Der er to store producenter af kaki-no-tane i Japan: Kameda Seika og Sanko Seika som begge laver mange varianter af kaki-no-tane. Man kan få dem med ume-smag (blomme), wasabi-smag, chilismag etc.
Kaki no tane laves ved at dampe og ælte rispulver og lave en riskage. Den formes som en lang pølse og så skæres dejen op i små stykker. De tørres, bages og smages til sidst til med sojasauce og sukker.
Links til videre læsning
Udenlandske sider
Intro til hvordan kaki no tane laves fra producenten Kameda Seika (på japansk) mange billederShopping info
Kaki no tane er en utrolig populær snack og kan fås i et hvert supermarked, Lawson, 7Eleven, Family Markt mm.