hovedgaden_narai

Hovedgaden i Narai

Udgivet i Chubu-regionen, Narai
10. oktober 2023

I Edo-perioden (1603-1868) markerede byen Narai i Kiso-dalen i Nagano præfekturet at man som rejsende var halvvejs mellem Kyoto og Edo (Tokyo). Narai lå på Nakasendo der var hovedvejen mellem de to byer. Hovedgaden i Narai er fyldt med gamle velbevarede træhuse der huser beboelse, et par museer, et par helligdomme og små overnatningssteder. Man har forsøgt at bevare hovedgaden og området omkring som det så ud i Edo-perioden bla. er der ingen elledninger i luften der forstyrrer indtrykket. Hele området er omkring 200 meter bred og 1 km lang fra nord til syd. Hovedgaden har indtil flere butikker der sælger lokalt kunsthåndværk bla. lakkunst og bambuskunst.


Billeder fra hovedgaden:


Shizume-jinja helligdommen

Shizume-jinja  er Narai’s lokale helligdom og ligger i bunden af hovedgaden længst væk fra Narai-station. Det ligger tæt på Torii-passet som er en del af den gamle Nakasendo-vej og helligdommen var/er derfor et søgt mål når man skal bede om en sikker rejse. Det er muligt at vandre fra helligdommen via Torii-passet til den næste by i Kiso-dalen Yabuhara. Se nærmere i brochure der linkes til nedenfor. Helligdommen holder en stor matsuri-festival hvert år den 11.-12. august.

Kort


Nakamura-beboelsen

En typisk eksempel på byggekulturen i Narai. Byhuset fremstår stort set originalt som i Edo-perioden med originalt køkken, tatamirum og en lille baghave. Byhuset tilhørte Rihei Nakamura der var en rig forretningsmand der bla. levede af at sælge kamme. Indtil flere af Nakamuras personlige ejendele og møbler er udstillet og der er også en fin lille udstilling om forskellige typer af traditionelle, japanske kamme.

Kort

narai_nakamura

Narai opslagstavle

En original opslagstavle for byens indbyggere hvor shogunatets dekreter mm. blev slået op i gamle dage. Det er meget vejrbidt men er stadig læsbart.

Kort

narai_opslagstavle

Kiso Ohasi-broen

Broen krydser Narai-floden der løber parallelt med hovedgaden. Den er omkring 30 meter langt og er en af de længste træbroer i Japan. Den blev bygget i 1990’erne af 300 år gammelt hinoki cyprestræ. Broen lyses om aftenen fra april til starten af november. Broen ligger meget tæt på Narai station

Kort

Kiso Ohasi-broen_Narai


Links til videre læsning

Udenlandske sider

  • Turistbrochure (PDF) – gennemgår også kort byhusenes arkitektur.

Transport

Narai er en mindre station på JR Chuo Linien omkring 25 minutter syd for Shiojiri station og omkring 20 minutter nord for Kiso-Fukushima station. Kommer man fra Matsumoto, Nagoya eller Nagano skal man først med hurtigtog til Shiojiri eller Kiso-Fukushima og der skifte til lokaltog.

Narai station ligger i den nordlige ende af byen. Hovedgaden ligger meget tæt på og kan hurtigt nås til fods.

Kort (Narai station)