ivy_square_kurashiki

Ivy Square

9. august 2023

Ivy Square (アイビー学館) i Kurashiki er et bygningskompleks der består af flere murstensbygninger dækket af vedbend. Bygningerne bruges til forskellige museer (se nedenfor), restauranter, butikker og et hotel.

Området hvor Ivy Square ligger nu husede tidligere Japan første fabrik der spandt bomuld. Murstensbygningerne var en del af fabrikken og blev opført i 1889 inspireret af engelsk arkitektur. Fabrikken lukkede og slukkede ved udgangen af 2. verdenskrig og lå ubrugt hen indtil dele af bygningerne blev lavet om til hotel i 1974.

Igennem Edo-perioden før opførelsen af bomuldsfabrikken blev området brugt til magistratkontor der var den lokale repræsentant for Tokugawa-shogunatet.

Adresse
7-2 Honmachi, Kurashiki, Okayama 710-0054

Kort


Sightseeing info

Kurabo-museet

Et museum beliggende i et gammelt pakhus som fortæller historien om tekstilfabrikanten Kurabo fra dets grundlæggelse i 1888 og frem til i dag. Kurabo fremstiller bla. tøj i denim, uniformer mm.

Ivy Academic Hall

En udstillingssted der viser udviklingen i vestlig kunst gennem flere århundreder samt giver en introduktion til det nærliggende Kibiji-område som det i 4. århundrede var et kongedømme.

Kojima-museet

Et museum der udstiller kunstneren Kojima Torajirōs (1881-1929) billeder malet i vestlig stil. Udover billeder udstiller museet også et udvalg Torajirōs samling af egyptisk og islamisk kunst. Museet er også beliggende i et fint gammelt pakhus. Kojima hjalp det nærliggende Ohara museum i Bikan-kvarteret med at indkøbe en stor del af dets samling.

Momotarō Karakuri-museet

Et museum helliget historien om Momotarō – ferskendrengen hvis handling foregår i regionen omkring Kurashiki og Okayama.

Kojima_Torajirō
Snerler, 1916 af Kojima Torajirō