matsue borg

Matsue borg

10. august 2023

Matsue borg blev bygget over en 5-års periode 1607-1611 af Horio Yoshiharu og er en af de 12 originale tilbageværende borge i Japan (de andre er eks Matsumoto borg, Himeji borg, Inuyama borg og Hikone borg).

Borgen er 30 meter høj med 5 etager og blev bygget i krigsøjemed som et vagttårn med skydeskår mm. Den øverste etage har ingen vægge, men har et overdækket rækværk med en fantastisk 360 grader udsigt udover Matsue by og Shinji-søen.

I modsætning til Himeji borg og Hikone borg som begge har meget tydelige hvide vægge er Matsue borg hovedsagelig dækket af vandafvisende fyrretræspaneler i traditionel stil.

Stenfundamentet er opbygget i en bestemt teknik kaldet nozura-zumi. Der er brugt naturlig størrelse sten eller svagt tilpassede sten.

Resultatet er et meget groft udtryk men stenene er samlet på en sådan måde at de skaber en meget solid konstruktion. Gobu-zumi en teknik hvor stenene bliver lagt på langs (skal ligge burre-rødder) er også brugt forskellige steder på borgen.

nozura zumi
Nærbillede af stenfundamentet bygget med nozura zumi teknikken
matsue borg udsigt
Udsigt udover Matsue

Adresse
1-5 Tonomachi, Matsue, Shimane 690-0887
Hjemmeside (kun på japansk)

Kort

Transport

Matsue borg ligger 30 min.’s gang fra Matsue station eller 15 min.’s gang fra Ichibata Dentetsu’s Matsue-Shinjiko-Onsen Station. Man kan også tage en Lake Line bus fra stationen.