konchiin-templet_kyoto

Konchiin-templet

9. august 2023

Konchiin-templet (金地院) i Kyoto er et undertempel til det nærliggende zentempel Nanzenji-templet. Templet blev grundlagt omkring år 1400 af shogun Ashikaga Yoshimochi. I 1605 blev det flyttet fra det nordlige Kyoto til sin nuværende placering som en del af Nanzenji-templet.

Templets have blev anlagt i perioden 1611-1632 som forberedelse til et besøg af shogunen. Det er den berømte temester Kobori Enshu (1579-1647) der har designet haven. Haven i Kodaiji-templet også i Kyoto er også designet af Enshu. Haven i Konchiin-templet kan kun ses fra en veranda der hører til templets hovedbygning. Herfra er der en fin udsigt til den centrale del af haven kaldet Tsurukame-haven, dvs. trane- og skildpaddehaven. Stensamlingen længst til højre repræsenterer tranen og stenene og enebærtræerne længst til venstre skildpadden. Den flade rektangulære sten i midten er en tilbedelsessten (se billede forneden).

Udover haven er Konchiin-templet også berømt for sit terum Hasso-no-seki som kun kan ses ved forudgående skriftlig reservation. På templets grund er der også en mindre Toshogu-helligdom opført i 1628.


Adresse

86-12 Nanzenji Fukuchicho, Sakyo-ku, Kyoto, 606-8435

Kort

Transport

10 min.’s gang fra Keage station.