haven_Daijoin-tempel

Haven ved det tidligere Daijoin-tempel

9. august 2023

Daijoin-templet i Nara blev bygget i 1087 som en del af det nærliggende Kōfukuji-tempel. Det var et såkaldt monzeki-tempel hvor medlemmer af kejserfamilien eller andre højtstående medlemmer virkede som ypperstepræster.

Templet blev ødelagt under et bondeoprør i 1429 men blev siden genopført. Den tilhørende have blev i løbet af Muromachi-perioden (1338-1573) også renoveret af Zenami, en kendt havedesigner der arbejdede for shogun Yoshimasa Ashikaga. Haven blev designet som en landskabshave med en central sø i Rene Land-stilen som også haven ved Byodoin-templet i Uji er kendetegnet ved.

Efter Tokugawa shogunaets fald i 1868 og Meiji restaurationen var der stor politisk interesse i at separere buddhismen og shintoismen på alle niveauer. Buddhismen blev betragtet som en farlig, udenlandsk indflydelse på det japanske samfund. Det betød også at mange buddhistiske templer, statuer mm blev ødelagt eller forfaldt og samme skæbne led Daijoin-templet.

Efter 2. verdenskrig besluttede man sig for at haven (ikke templet) skulle genskabes. Der gik dog mange årtier før det blev til virkelighed. Man påbegyndte en udgravning og undersøgelse af resterne af haven i 1994 og fik langsomt genskabt haven bla. også ud fra et maleri “Daijo-in Shiki-shinkei-zu” af Ryuon, der var templets ypperstepræst i slutningen af Edo-perioden.

Haven blev åbnet for offentligheden i 2010. Ved indgangen er der et lille museum der fortæller om genskabelsen af haven vha. kort, modeller mm. Der er også en lille udstilling om Nara by og dets kunst og kultur.

Adresse
1083-1 Takabata-cho, Nara, Nara Præfekturet 630-8301
Hjemmeside (på japansk)

Kort

Transport
Tag bus 50, 51, 53, 82 eller 92 fra JR Nara station og hop af ved Fukuchi-in-cho busstoppestedet